Segueix-nos a les xarxes socials:

Espadaler critica que Rajoy s'atribueixi el mèrit de la sortida de la crisi

El secretari general d'Unió presideix una trobada municipalista a Girona

Espadaler critica que Rajoy s'atribueixi el mèrit de la sortida de la crisiacn

El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler, va criticar en la trobada municipalista del seu partit a Girona la "grandiloqüència" del president espanyol, Mariano Rajoy, quan s'atribueix el mèrit de la sortida de la crisi.

La cimera d'Unió es va celebrar ahir a Platja d'Aro, on el secretari general va qualificar de "sorprenent" que Rajoy aprofiti la seva visita a Catalunya per esplaiar-se sobre les bondats de l'economia espanyola.

"Insult" als aturats

"És sorprenent que vingui el president Rajoy a parlar de les bondats de com va l'economia espanyola sense tenir en compte que, malau?radament, malgrat que els grans números vagin bé, hi ha més d'un 20% d'aturats", va afirmar Espadaler, que va exposar que no entén com el president espanyol pot fer aquestes afirmacions sense immutar-se. Segons Espadaler, són una "falta de respecte" o inclús un "insult" per als aturats.

El secretari general d'Unió Democràtica també va acusar Mariano Rajoy de patir "lapsus de memòria" quan pretén "posar-se com a medalla" que l'Estat espanyol no fos intervingut, com ho va ser Grècia. "Si no ho va ser, va ser malgrat el PP i gràcies a l'exercici de responsabilitat de CiU, que va fer costat al govern del seu moment perquè l'Estat no fos intervingut".

Durant al seva intervenció a la trobada d'ahir a Platja d'Aro, Ramon Espadaler va assenyalar que "hem assistit a aquesta grandiloqüència d'una recuperació econòmica que encara no ha arribat als ciutadans, a aquesta expressió que tot és meravellós i no sé ni com pot mirar als ulls al més del 20% de la població que està aturada".

D'altra banda, el líder democristià també es va referir a la manifestació convocada ahir a Madrid per Podem i va destacar que "ens ha de fer reflexionar als partits polítics sobre les formes i alguns aspectes dels continguts, però també volem advertir que moltes vegades anuncien la terra promesa i poden comportar situacions realment difícils".

Crida a la responsabilitat

Ramon Espadaler va instar el seu partit a actuar de forma responsable i "sense caure ni en l'extrem de prometre allò que sabem amb certesa que no es podrà complir, ni en l'extrem de penjar-se unes medalles i de pretendre dir que aquest país ha sortit de la crisi".

Ramon Espadaler va respondre al PP que la potestat de convocar eleccions a Catalunya és dels president i va negar que Artur Mas les hagi anticipat per un interès polític o partidista.

També va dir que el PP hauria de reflexionar sobre "quantes coses ha facilitat de la governabilitat a Catalunya des de la perspectiva de tramitacions legislatives que també tenen a veure amb la recuperació econòmica". "S'ha trobat a faltar una actitud responsable per part del PP. Estem molt lluny de la reflexió que fa Rajoy i no la compartim en absolut", va concloure Espadaler.

Prem per veure més contingut per a tu