Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Joan de les Abadesses declara en ruïna econòmica tres naus de la colònia Llaudet

Rehabilitar aquests edificis del catàleg de béns protegits és un 50% més car que fer-los de nou

Sant Joan de les Abadesses declara en ruïna econòmica tres naus de la colònia Llaudetjordi remolins

Tres naus industrials de la Colònia Llaudet han estat declarades en ruïna econòmica durant el darrer plen de l'Ajuntament de Sant Joan. Es tracta de tres edificis que pertanyen a l'Incasòl i que formen part del catàleg de béns protegits. El cost de fer-ne una rehabilitació supera en un 50% el cost de construir-los de nou. Per tant, propietari i consistori han pactat fer aquesta declaració per tal de reduir-ne el valor de venda i afavorir que algun comprador s'hi interessi. Les dues parts temen que s'estanqui la situació actual i els edificis s'acabin malmetent.

L'aprovació es va fer amb els vots a favor de l'equip de govern socialista i la complicitat dels dos regidors convergents. Només els dos regidors d'ERC es van abstenir, i van mostrar els seus dubtes respecte a un hipotètic comprador de les naus i l'antiga central. El portaveu republicà, Sergi Albrich, va lamentar la "manca d'informació" sobre el tema. L'alcalde, Ramon Roqué, va replicar que la possibilitat que l'Incasòl posi els edificis a subhasta no garanteix que hi hagi un comprador. El que és segur, però, és que les naus no es poden enderrocar.

Mig abandonades

Actualment, la Colònia Llaudet, situada a la carretera de Camprodon, està en un estat de semiabandó. Només segueixen vivint unes poques famílies a l'edifici principal. La majoria d'edificis d'habitatges es troben desocupats, amb portes i finestres clausurades d'obra per evitar que hi entrin ocupes o s'hi facin bretolades. L'Ajuntament pretenia convertir la nau moderna de la colònia en un emplaçament per a empreses, però la crisi econòmica ha impedit que aquest projecte fructifiqui.

Prem per veure més contingut per a tu