Segueix-nos a les xarxes socials:

La donació de roba usada a Banyoles baixa de 75 tones el 2011 a 29 el 2014

La crisi econòmica afecta l'aportació de peces de vestir als contenidors de la Cooperativa Roba Amiga

Les donacions de roba usada als contenidors de Roba Amiga de Banyoles ha crescut l'últim any -ha passat de 20 tones el 2013 a 29,2 el 2014- però són molt inferiors a les del període comprès entre 2009 i 2012, i sobretot s'han reduït en comparació amb aquest últim any -quan es van recollir 67 tones- i el 2011 -75. La causa d'aquest descens es la crisi econòmica, que fa que la roba s'aprofiti molt més abans de donar-la.

Durant el 2014, els veïns de Banyoles van dipositar un total de 29.200 quilos de roba als 8 contenidors de Roba Amiga que hi ha a la ciutat. Concretament, l'Ajuntament va informar que s'han recollit 4,7 tones de roba usada el primer trimestre, 7,9 tones el segon, 7,1 el tercer trimestre i 9,5 tones el quart trimestre.

La Cooperativa Roba Amiga i l'entitat ADAD l'Encant són els encarregats de la gestió dels contenidors i de la recollida de la roba. Aquestes dues entitats treballen per fomentar la inserció laboral de col·lectius en risc d'exclusió social i laboral, i per aconseguir benefici per al mediambient. Un cop recollida aquesta roba és restaurada i es redistribueix en centres d'ajuda com ara Càritas de Banyoles o les pròpies botigues de Roba Amiga, on es ven a un preu mòdic a la gent amb més necessitats de la ciutat.

L'Ajuntament de Banyoles va animar a donar roba usada a aquest tipus de cooperatives, ja que contribueix a crear nous llocs de treball i, a més, reverteix positivament a la ciutat a través de Càritas. La Cooperativa Roba Amiga ha pogut mantenir una estructura empresarial amb 35 llocs de treball destinats a la inserció laboral de persones que formen part de col·lectius en risc d'exclusió social i laboral.

Prem per veure més contingut per a tu