Segueix-nos a les xarxes socials:

Un total de 423 de 633 botigues de la ciutat de Girona són inaccessibles

La lluita contra les barreres arquitectòniques és una part important de la feina de Mifas, que durant el primer semestre d'aquest any ha ampliat l'estudi d'accessibilitat a les botigues de la ciutat de Girona que va iniciar el 2013. Els resultats de la segona fase del projecte -per al qual ha tingut la col·laboració de la Universitat de Girona- mostren un clar predomini dels establiments inaccessibles: 423 dels 633 que s'han visitat (66,82%).

"Jo també vull ser client" és el nom de l'estudi iniciat el 2013 amb l'objectiu de comprovar i informar dels comerços accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda. Els resultats de la primera fase van ser que 82 de 606 botigues visitades eren "practicables" -això vol dir que hi ha un petit graó-, en 156 "s'hi pot accedir" i 368 són inaccessibles. Durant la primera meitat de 2015, s'ha comprovat 633 establiments més -de tipologia diferent als de la primera fase-, amb el resultat que 171 són accessibles, en 39 s'hi pot accedir i 423 són inaccessibles.

D'altra banda, l'entitat compta amb una comissió específica "de barreres", que es reuneix periòdicament per fer un seguiment de l'accessibilitat a les comarques gironines i vetllar perquè es compleixin les normatives. A més, Mifas disposa d'un servei d'assessorament per a la supressió de barreres arquitectòniques, que està a càrrec d'una arquitecta que l'any passat va informar 33 persones.

Prem per veure més contingut per a tu