Segueix-nos a les xarxes socials:

La XX Setmana del Cor de Girona es fixa en les cardiopaties congènites

De l'1 al 5 de juny, Gicor organitza una conferència, una marxa i activitats demostratives per prevenir les malalties cardiovasculars

La XX Setmana del Cor de Girona es fixa en les cardiopaties congènites

La vintena edició de la Setmana del Cor de Girona, que se celebrarà de l'1 al 5 de juny, es fixa enguany en les cardiopaties congènites. Gicor, l'Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor, s'ha aliat amb l'entitat Aacic Cor Avant i, a més de fer prevenció de les malalties cardiovasculars en adults, també posarà l'accent en les patologies de naixement i en com conviure-hi durant la infància.

El tret de sortida a les jornades el donarà la conferència «El cor, vàlvules i sentiments», del periodista i escriptor Miquel Fañanàs, el dia 1 a les 7 del vespre a la sala d'actes de l'Hotel d'Entitats. Fañanàs parlarà del cor des del punt de vista literari.

Del 2 al 4 de juny, la plaça Miquel Santaló acollirà diversos estands on es calcularà el risc coronari dels vianants, es parlarà de les cardiopaties infantils i estudiants de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona realitzaran demostracions de reanimació cardiopulmonar i ús del desfibril·lador. «És un dels moments en què estem més a prop de la ciutadania, a peu de carrer, i aquestes demostracions ajuden a perdre la por als desfibril·ladors», va explicar ahir el president de Gicor, Tomàs Fajardo.

La Setmana del Cor acabarà el 5 de juny amb la Marxa Gicor, que compta amb la col·laboració del GEiEG, i que ofereix dos recorreguts segons el nivell dels participants.

A més, per segon any consecutiu, nou restaurants gironins oferiran menús cardiosaludables entre el 29 de maig i el 6 de juny.

Enguany el programa d'activitats és una mica més reduït que en altres edicions perquè entorn del 22 de setembre -quan Girona aculli el segon congrés de la Cardioaliança, que agrupa associacions de malalts de tot l'Estat-, Gicor tornarà a organitzar diverses activitats centrades en la prevenció de les malalties cardiovasculars.

Prem per veure més contingut per a tu