Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ONU reconeix la tasca humanitària d'una metgessa empordanesa

Pilar Silverman coordina l'atenció sanitària a unes 10.000 persones sense recursos a Amèrica Llatina

L'ONU reconeix la tasca humanitària d'una metgessa empordanesadiari de girona

L'Organització de les Nacions Unides ha reconegut la trajectòria de la metgessa gironina Pilar Silverman, amb el premi Women Together. El guardó premia la tasca de Silvermann com a directora de Serveis Mèdics de la Fundació Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) Internacional, des de la que coordina l'atenció sanitària a unes 10.000 persones sense recursos a Amèrica Llatina.

Nascuda a Torroella de Montgrí, va exercir la medicina a l'Estat durant dues dècades, fins que va marxar als Estats Units a treballar de voluntària a entitats com la Creu Roja i va fundar la seva pròpia ONG, Misión Médica Católica. Des del 2008, és la directora de Serveis Mèdics de la fundació a nivell global i dirigeix els programes sanitaris de dotze llars i dos hospitals de NPH a nou països d'Amèrica Llatina i el Carib. Aquests centres atenen a més de 9.000 persones sense recursos -4.000 dels quals són nens-, a més d'oferir tractament i assistència especialitzats per a 200 menors discapacitats i 500 amb malalties cròniques.

Des que Silverman va entrar a formar part de NPH Internacional, ha redissenyat les polítiques i els manuals de salut de l'entitat per a assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni establerts per les Nacions Unides amb l'objectiu de reduir la pobresa, la desigualtat i el canvi climàtic.

Aquesta és una de les bases del Premis Women Together, que s'entreguen cada any a persones i institucions dedicades a crear una societat més justa a través de valors ètics, filosòfics, morals, científics i culturals. Al llarg de la seva història ha reconegut personatges com Shakira, Antonio Banderas o Juan Luis Guerra.

Prem per veure més contingut per a tu