Segueix-nos a les xarxes socials:

Bianya fa un mirador del Pirineu a Sant Miquel del Mont

L'Ajuntament de la Vall de Bianya d'acord amb els propietaris de la zona ha talat els arbres per tal de facilitar la visió de la carena

Bianya fa un mirador del Pirineu a Sant Miquel del MontAjuntament de la vall de bianya

L'Ajuntament de la Vall de Bianya d'acord amb els propietaris de la zona ha talat els arbres del cim de Sant Miquel del Mont. La voluntat -segons l'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach (CiU)- és de fer-hi un mirador del Pirineu.

Ha concretat que hi posaran un semicercle d'obra d'una desena de metres de llargada. Damunt de la paret, s'hi estendrà una plataforma metàl·lica amb el Pirineu dibuixat i senyalitzat. Reixach ha explicat que «es tracta de gaudir amb l'observació de la carena i tot seguit amb una atenció a la plataforma saber que allò que admires és el Comanegra, el Talló o el pic de les Bruixes». Ha valorat que la inversió per fer el mirador serà d'uns 2.000 € i ha recordat que sense la tallada d'arbres i la neteja de l'entorn de Sant Miquel del Mont hauria estat impossible. També ha recordat que, fa poc temps, un grup de voluntaris del poble van construir una escala d'accés a l'ermita. «Es tracta d'un obra molt important», ha valorat.

L'ermita està situada a uns 600 metres per damunt del Pla de Bianya i segons ha explicat l'alcalde «assenyala el límit entre els termes de la Vall de Bianya, Riudaura a Olot». En un gir de 360 graus s'hi pot visualitzar la plana de la Vall d'en Bas amb el Puigsacalm de fons, el poble de Riudara amb el coll de Canes a sobre, els cim del Santigosa, la carena dels Pirineus per sobre de les serralades de l'Alta Garrotxa i el pla de Bianya i Sant Joan les Fonts a vista d'ocell.

Reixach ha indicat que una posició tan estratègica ha fet que sigui un dels llocs més visitats del municipi. «S'hi pot anar -ha explicat- per la N-260 des d'Olot en direcció a Sant Joan de les Abadesses per la Cantina».

A la pujada hi ha una cruïlla que indica el repetidor de Sant Miquel del Mont, s'ha de seguir i s'arriba sense dificultats a l'ermita. Una altra manera d'accedir-hi és des de l'Hostalnou a peu i pujant pel dret pel camí de la masia del Guitart.

Reixach ha ressaltat que fa poc l'Ajuntament ha canviat els senyals indicadors de senders i de llocs d'interès turístic. Per fer aquesta intervenció hi han invertit 60.000 €, en part subvencionats pel Pla de Foment Turístic.

Prem per veure més contingut per a tu