Segueix-nos a les xarxes socials:

Quant gasta Girona en festes majors

La majoria de pobles de la demarcació celebren les seves festes majors durant l'estiu. Arribada la tardor és hora de fer recompte

Molts dels municipis de la geografia gironina celebren les seves festes majors durant l'estiu. Són font d'alegria per als seus habitants i comporta l'entrada de molts visitants forans, sobretot en les localitats turístiques. Poden suposar una important font d'ingressos per als negocis de restauració i també pot impulsar la popularitat dels responsables municipals, que en molts casos es veuen pràcticament obligats a gastar molts diners per tenir festes majors lluïdes i evitar les queixes dels votants.

Ara que ve la tardor és hora de fer balanç. La ressaca de les festes arriba en forma de factura i gràcies a les dades recollides pel ministeri d'Hisenda referents al 2015, podem saber quant es van gastar la majoria de municipis en festes majors l'any passat. Gràcies a aquestes dades podem saber que Sant Feliu de Guíxols és el poble que més va gastar en festes 658.416 euros), per sobre de la capital, Girona (570.784) i d'altres localitats importants com Figueres (468.000), Banyoles (413.780), Olot (329.000) o Roses (622.200).

Aquesta última ocupa la segona posició del rànquing en despesa total, tot i que es troba a la meitat baixa de la taula, la posició 98ena, si calculem el cost per habitant. En aquest cas, a cada rosinc, les festes li surten per poc més de 30 euros. Aquesta classificació està liderada, obviament, per municipis més petits com ara Espinelves (336 eur/hab), Campllong (274,9 eur/hab).

Prem per veure més contingut per a tu