Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor un escalador de 27 anys en caure al Gra de Fajol Petit

El jove, molt experimentat en aquesta disciplina, va patir un traumatisme cranioencefàlic

Mor un escalador de 27 anys en caure al Gra de Fajol Petit

Un jove de 27 anys i veí de Barcelona va morir ahir mentre feia escalada al Gra de Fajol Petit, en una zona propera a l'estació d'esquí de Vallter 2000. Xavier Alabart, fotògraf de professió i escalador expert, estava practicant escalada mixta sol per una canal situada a 300 metres de distància del refugi d'Ulldeter quan es va precipitar i va patir en la caiguda un traumatisme cranioencefàlic.

{C}

L'accident va produir-se quan faltaven vint minuts per a les onze del matí. Un testimoni va presenciar-lo des del refugi d'Ulldeter i va donar la veu d'alarma. Membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers que es trobaven fent pràctiques a l'estació d'esquí es van desplaçar immediatament a la zona per assistir l'escalador assistits pel Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) amb un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i una dotació dels Bombers de Camprodon. El SEM també hi va desplaçar un helicòpter i una ambulància convencional i el Cos de Mossos d'Esquadra, tres patrulles.

Tan sols arribar a la zona, els Bombers van tractar de fer maniobres cardiorespiratòries a l'escalador i el van evacuar en helicòpter fins a l'aparcament de Vallter, on ja hi havia personal mèdic del SEM, que va acabar certificant la defunció allà mateix.

Alabart era un escalador experimentat i molt actiu, que havia pujat muntanyes en totes les condicions -ascensos diürns, nocturns i vivacs-. Nascut a Barcelona el 1989, va estudiar Imatge a l'Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona i Fotografia Artística a l'Escola Serra i Abella.

Prem per veure més contingut per a tu