Segueix-nos a les xarxes socials:

S'intensifica la nevada a la Garrotxa i el Ripollès

La neu provoca talls a diverses carreteres i que alguns centres escolars hagin suspès classes per poder tornar a casa

Nevada del 25 de gener

51

Al vespre la nevada s'ha intensificat i s'ha activat la fase d'alerta del pla Neucat i es demana restringir els desplaçaments en els moments en què nevi amb més intensitat. Alguns gruixos destacats són els que s'han recollit a Sant Pau de Segúries (Ripollès), amb 20 centímetres, a Puigcerdà, amb 17, 13 cm a Gombrèn i Ripoll, o a Albanyà (Alt Empordà), amb 6. A Ripoll ha calgut acollir 50 alumnes de Camprodon que tornaven d'una excursió a Barcelona i que no han pogut arribar a casa.

En concret, els nens s'estaran a la sala de plens de l´Ajuntament de Ripoll. La neu dificulta la circulació a diverses carreteres del Ripollès. En aquesta sala de plens del consistori també hi ha quatre alumnes d´educació especial, entre ells dos de Sant Joan de les Abadesses, una de Sant Pau de Segúries i un altre de Llanars. Està previst que si les carreteres milloren les properes hores tots ells puguin tornar a casa, però sinó l´Ajuntament els buscarà allotjament per passar la nit.

Així mateix, a Camprodon, on s'han suspès les classes i s'ha activat el transport escolar per retornar els alumnes als seus pobles, també hi ha dos escolars de Molló que no poden tornar a casa per dificultats amb la neu. A més, segons s'ha informat a Protecció Civil des del Consell Comarcal, els alumnes de Molló, Setcases i Salarsa s´han quedat a les escoles fins que s´han netejat les carreteres. S´ha activat transport escolar amb vehicles 4x4 per als alumnes de Gombrèn, Queralbs, Pardines i Campelles.

Els Consells Comarcals també han informat d'afectacions al servei de transport escolar a la Garrotxa, concretament als centres Verntallat de la Vall d'en Bas i Joan Maragall de Santa Pau, on s´ha avançat la sortida del transport escolar. A més, l´Ajuntament d´Olot ha suspès les classes de tots els centres de la ciutat que realitzen cicles formatius i també de l´Escola Oficial d´Idiomes.

Al Berguedà el transport escolar no s´ha vist afectat a causa de la nevada i a Osona s'han avançant els horaris dels autobusos de la zona del Bisaura.

Pel que fa a les carreteres afectades, a un quart de set el Servei Català de Trànsit (SCT) informava que n'hi havia dues de tallades, vuit on és obligatori portar cadenes i dues on no poden circular vehicles pesants.

Les vies tallades són la BV-5119, en concret l'accés des de Fogars de Montclús al Parc del Montseny (Vallès Oriental), i la GIV-4016 entre Planoles i Toses (Ripollès).

Calen cadenes a la BV-4024 de Guardiola de Berguedà a Coll de Pal (Berguedà), a la BV-4243 de Castellar del Riu cap a Rasos de Peguera (Berguedà); a la C-162 a Alp (Cerdanya); a la GI-400 a Alp (Cerdanya); a la GI-404 a Das, a l'enllaç amb la GI-400 (Cerdanya); a la GIV-4082 a Alp (Cerdanya); a la GIV-5264 entre Llanars i Setcases (Ripollès), i a la C-38 de Sant Joan de les Abadesses a Molló (Ripollès).

També hi ha el pas restringits a camions a la N-260 a Fontanals de Cerdanya (Cerdanya) i a Ribes de Freser (Ripollès) i a la C-37 entre la Vall d'En Bas i Torelló (entre la Garrotxia i Osona), per la presència de neu i gel a la calçada.

Encara parlant d'afectacions viàries, cal destacar que a causa de la neu un bus de la Teisa ha sortit de la via a prop de Camprodon (Ripollès).

A Ripoll s'ha intensificat la nevada a partir de les 19 hores.

La neu ha agafat aquesta tarda en punts del Ripollès i la Garrotxa. Ha nevat amb certa intensitat a les capitals de comarca, a Ripoll i Olot, i també en altres localitats com La Farga de Bebié, Vidrà, la Pobla de Lillet i Campdevànol al Ripollès i la Vall de Bianya a la Garrotxa.

En altres municipis de més de 1.000 metres com Molló la neu ha acumulat gruixos importants i a Camprodon els centres han suspès les classes perquè els alumnes puguin tornar a casa seva amb el transport escolar.

Consell Comarcal del Ripollés.

Neu a l'Empordà

A l'Alt Empordà, la neu ha enfarinat punts emblemàtics de la comarca com el Monestir de Sant Pere de Rodes:

{C} GMv2|pTipoComp=fotos&pIdGaleria=5888e3c60cf265542df6c061|GMv2

Veure Galeria

pic.twitter.com/Mvwj8bA6Oh„ Ràdio Olot (@Radiolot) January 25, 2017

A Olot ja comencen a caure les primeres volves aquest migdia

A Sant Joan de les Abadesses, poc després de les 16 hores, la nevada ja era important:

A quarts d'una del matí, el Meteocat ha ampliat les comarques catalanes on la neu pot fer acte de presència a partir dels 400 metres, entre les que hi ha el Gironès, el Pla de l'Estany i l'Alt i Baix Empordà.

Els observadors del Meteocat són els que alerten d'aquesta situació, que pot anar a més durant les primeres hores del dia.

La possiblitat de neu a cotes baixes va provocar que ahir Protecció Civil posés en prealertaelpla NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològic.

Està previst que les precipitacions localment siguin en forma de neu granulada/calabruix, tot i que no s´esperen acumulacions destacables.

Prem per veure més contingut per a tu