Segueix-nos a les xarxes socials:

Dos homes disparen amb armes d'aire comprimit a Olot

Un caminant els va gravar amb mòbil mentre practicaven en una muntanya de la perifèria

Dues persones van ser gravades amb mòbil mentre feien pràctiques de tir amb escopetes d'aire compimit i balins de plom a la muntanya Pelada, prop del barri del Pla de Dalt d'Olot. Les imatges van ser gravades per un caminant que després les va dur a Olot Televisió.

La cadena les va emetre i va explicar els fets. Les imatges mostraven dues persones estirades al terra mentre disparaven a un marge situat a la part oest de la muntanya.

Abans de publicar les imatges, la persona que les va gravar es va dirigir als tiradors i els va preguntar per si el que feien era legal. Un d'ells li va respondre que sí era legal i que si tenia algun dubte es podia adreçar als Mossos d'Esquadra.

La Policia Catalana li va respondre que no es pot treure cap arma de casa i encara menys disparar en un espai públic. Les armes d'aire comprimit necessiten d'un permís de l'Ajuntament i es poden disparar en un camp de tir municipal, una galeria de tir o un vedat.

Es veu que poc després de la consulta del caminant, una patrulla dels Mossos d'Esquadra i una dels agents rurals es van dirigir a la muntanya Pelada per veure si encara hi havia els tiradors per tal d'identificar-los.

Ara, els Mossos d'Esquadra investiguen la identitat dels tiradors de la muntanya Pelada. En el cas que no estiguin en disposició dels permisos els prendrà les armes i les posarà a disposició de la Guàrdia Civil.

Armes d'aire comprimit

En l'actualitat una persona pot comprar un arma d'aire comprimit en una armeria. N'hi ha de molt similars a les armes de guerra veritables. Un cop l'ha comprada, l'ha de registrar al municipi.

Després la podrà fer servir al municipi, on li han donat el permís i no en un altre. Al seu municipi, la podrà fer servir en camps de tir i galeries de tir. Si ho fa en un altre lloc, és molt probable que la policia se li quedi l'arma i el multi.

En el cas que les armes d'aire comprimit tinguin aparences d'armes de guerra, la seva exhibició pot provocar situacions d'alarma pel perill de ser confoses amb armes més perilloses.

Prem per veure més contingut per a tu