Segueix-nos a les xarxes socials:

Més de 45.000 RondaGi en circulació

En 10 dies, Autopistas reparteix una cinquena part dels nous dispositius d'accés ràpid a l'AP-7 previstos · La concessionària preveu entregar-ne uns 200.000 en total · El servei, gratuït, funciona «sense incidències», apunten fonts de la companyia

En marxa el teletac gratuït de la ronda gironina de l'AP-7

9

L'Anna, veïna de Salt, l'utilitza «sovint». No ho fa diàriament, però sí que, com a mínim, «un parell o tres de cops a la setmana». Com ella, més de 45.000 conductors ja han recollit, bé en els peatges de Girona Sud o Nord, bé en una desena d'ajuntaments, el dispositiu RondaGi, que Autopistas, filial de la concessionària Abertis, va començar a repartir el dilluns 6 de març entre els usuaris de la ronda gironina de l'autopista AP-7. RondaGi consisteix en una enganxina que s'ha de col·locar al parabrisa del cotxe i que, un cop instal·lat, atorga el privilegi de poder accedir a la carretera de peatge sense haver d'aturar-se a recollir el tiquet. És el «Teletac» que funciona en totes les barreres d'entrada i sortida de la carretera des de Fornells de la Selva i fins a Vilademuls. L'innovador servei funciona «sense incidències», assenyalen fonts d'Autopistas.

Els dispositius RondaGi es continuen repartint, apunten les mateixes fonts, i, tal com estava previst, estaran disponibles com a mínim durant dues setmanes més -en reparteixen els ajuntaments de Girona, Salt, Vilademuls, Fornells de la Selva, Vilablareix, Sant Gregori, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Cervià de Ter i Aiguaviva; també ho fa el Consell Comarcal del Gironès, amb seu a la capital. El pronòstic inicial d'Autopistas passa per entregar-ne uns 200.000 en total; tenint en compte això, fins ahir se n'havien repartirt més d'una cinquena part -el 22,5%, més concretament-, a un ritme d'unes 4.500 enganxines diàries de mitjana.

Pels carrils marcats

El dispositiu dona dret a accedir a l'autopista pels carrils expressament marcats per la concessionària, és a dir, només aquells que incorporen un rètol lluminós amb la indicació lluminosa «RondaGi». Habitualment n'hi ha un d'habilitat a cada peatge, tot i que, tal com explicava el Miquel Camacho, director de la xarxa AP-7 Nord i A-2 d'Autopistas.

Uns 11.000 vehicles al dia -de quatre rodes, les motos no poden portar aquest tipus de dispostius, precisen fonts d'Autopistas- utilitzaran l'enganxina RondaGi i això, sobre el paper, ha de contribuir a eliminar cues en els accessos i sortides dels peatges de la ronda gironina (sobretot al de Girona Sud, al terme municipal de Salt, on les cues són habituals en hores punta).

Prem per veure més contingut per a tu