El Consorci de Transport Sanitari de Catalunya canvia de mans

Cinc directius amb experiència en multinacionals compren la companyia resultat de la fusió de diferents empreses gironines del sector

Opten a recuperar la gestió del servei a Girona

Edgar Nolla, CEO del Consorci de Transport Sanitari de Catalunya Regió Girona.

Edgar Nolla, CEO del Consorci de Transport Sanitari de Catalunya Regió Girona. / Marc Martí Font

Oriol Puig Tomàs

Oriol Puig Tomàs

Cinc directius van comprar a finals de 2023 el Consorci del Transport Sanitari de Catalunya (CTSC) Regió Girona, empresa nascuda l’any 1995 arran de la fusió de diverses empreses gironines del sector. La companyia, que històricament havia tingut la concessió del servei públic de transport sanitari a les comarques gironines va deixar de prestar-lo l’any 2015, quan la multinacional TSC va guanyar un concurs públic amb forta polèmica. Allò va provocar una important davallada en la xifra de negoci de CTSC, però ha aconseguit mantenir l’activitat. Els nous propietaris ja han anunciat la seva intenció de presentar una oferta en el nou concurs de transport sanitari que ha d’entrar en vigor l’any 2025. De moment, tenen clar que optaran al lot de les comarques gironines, però estudien presentar-se a alguna altra de les deu zones en què s’ha dividit el territori català.

Ara mateix la companyia compta amb un centenar de professionals, la meitat dels quals està a l’aeroport de Madrid-Barajas, on gestionen el transport sanitari en una UTE amb Vithas. La resta estan a Girona -donen servei a diferents mútues- i també compten amb un equip al Circuit de Catalunya. La previsió de l’empresa és tancar l’any amb una facturació propera als vuit milions d’euros.

Un gran grup sanitari

La propietat de la nova companyia és d’un grup de directius provinents de grans empreses (algunes de cotitzades) que han creat una societat patrimonial a través de la qual volen estructurar el grup «Atiende Salud», que comptarà amb tres branques d’activitat: transport sanitari, residències i atenció a les persones al seu domicili. Per atendre el creixement i expansió d’alguna de les divisions, com la de residències, no descarten negociar amb fons d’inversió.

Edgar Nolla, CEO de la divisió de transport sanitari, assegura que «el sector sanitari i de serveis socials patirà canvis importants», i que «volem ser-hi presents, amb una nova visió». En aquest sentit, aposta per portar tecnologia als domicilis que permetin, d’una banda, una recuperació més ràpida que en un centre sanitari, però també per anticipar-se a qualsevol problema de salut.

Conveni amb el Narcís Xifra per a formar tècnics d’emergències sanitàries

  • L’acord contempla la cessió d’una ambulància per a realitzar pràctiques amb simulació real

El Consorci de Transport Sanitari de Catalunya (CTSC) Girona ha tancat un conveni de col·laboració amb l’Institut Narcís Xifra han signat un conveni de col·laboració que «marca un pla de formació pràctica per a les noves generacions de Tècnics en Emergències Sanitàries (TES)». Segons explica l’empresa, el conveni inclou la cessió d’una ambulància per part del CTSC Girona, que s’utilitzarà per realitzar pràctiques amb simulació real, permetent als estudiants enfrontar-se a situacions properes a les que trobaran en el seu entorn laboral futur. «Aquest enfocament pràctic no només enriqueix la formació teòrica rebuda a les aules, sinó que també afiança les habilitats crítiques necessàries per al ràpid i efectiu maneig d’emergències mèdiques. Igualment, dins d’aquest acord es marca l’evolució en programes formatius enfocats als professionals de CTSC en formació en escenaris pràctics, compaginats amb sessions teòriques», diu l’empresa en un comunicat.

«Estem compromesos amb la formació de talent local que pugui respondre amb eficàcia a les necessitats de la nostra comunitat. Aquesta col·laboració amb l’Institut Narcís Xifré és un clar exemple del nostre compromís amb l’educació i la formació de qualitat», diu el CEO del CTSC Girona, Edgar Nolla.

Subscriu-te per seguir llegint