Segueix-nos a les xarxes socials:

Advocats avalen l'ús de pinso anticonceptiu per controlar la població de coloms

Les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals dels Col·legis d'Advocats consideren que la pràctica de matar aquestes aus per controlar el creixement és "totalment ineficaç i contrària a les lleis proteccionistes vigents"

Advocats avalen l'ús de pinso anticonceptiu per controlar la població de colomsddg

Les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals dels Col·legis d´Advocats catalans avalen l´ús de pinso anticonceptiu per controlar la població de coloms als municipis.

Consideren que la pràctica de matar coloms per controlar la població és totalment ineficaç i contrària a les lleis proteccionistes vigents, provocant un augment d´aus i una gran despesa econòmica.

En canvi, la implantació del pinso anticonceptiu comporta, d´una banda, que els municipis que l´apliquen compleixin la normativa en matèria de protecció dels drets dels animals, i de l´altra que el control de població d´aus urbanes es faci per mètodes ètics, efectius i amb menor cost econòmic possible.

A la demarcació de Girona, aquest mètode s'utilitza a Ripoll, Cassà de la Selva i Hostalric, segons informa el Consell de l´Advocacia Catalana en un comunicat.

Un estudi realitzat pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l´Agència de Salut Pública, segons destaquen els advocats catalans, ha demostrat científicament que el tradicional mètode de captures i matances no només no ha aconseguit reduir la població sinó que l´ha incrementat -un 95% es va incrementar la població de coloms a Barcelona en 15 anys, entre el 1991 i el 2006, quan es va aplicar el mètode de matances indiscriminades- mentre que experiències en grans ciutats europees i també catalanes han demostrat l´eficàcia del pinso anticonceptiu, que aconsegueix una reducció de la població d´entre un 30 i un 50% ja en el primer any i d´entre un 70 i un 80% en quatre-cinc anys.

El mètode d´esterilització de coloms a través de pinso anticonceptiu es basa en la ingesta de nicarbazina, un fàrmac que està aprovat pel Registre Sanitari de la Unió Europea i el Registre Sanitari d´Espanya per inhibir la formació d´ous en les aus i del que s´han realitzat diverses proves científiques que evidencien la reducció de forma efectiva del número d´individus, a més amb un cost econòmic molt inferior al que suposa matar a les aus.

A Catalunya són ja nou els Col·legis d´Advocats que compten amb Comissions de Protecció dels Drets dels Animals, entre ells el de Girona.

Prem per veure més contingut per a tu