Segueix-nos a les xarxes socials:

«Implica un esforç mínim pel profit que obté el nen»

La Maria del Mar Baena, donant amb els seus dos fills, va cedir 23 litres de llet al banc l'any passat

«Implica un esforç mínim pel profit que obté el nen»Diari de Girona

«És una ajuda fàcil de donar, com a donant m´implica un esforç mínim pel profit que després n´obté el nen», explica la Maria del Mar Baena, una donant gironina que l´any passat va cedir 23 litres de llet materna al Banc.

La Mar es va fer donant quan va tenir la Carlota, la seva primera filla, i des de fa un any hi ha tornat amb el segon, en Tristán. «Vaig començar quan la nena tenia uns cinc mesos amb una amiga, vam anar juntes a fer-nos les analítiques i vaig donar durant més d´un any. Com que l´experiència va ser bona i fàcil, amb el segon he repetit, tinc força llet i per a mi no suposa un gran esforç», explica.

«Com a donant, t´ho posen fàcil», indica. «Només t´has de desplaçar el primer dia, per fer-te les analítiques i recollir el tirallet i després el banc et ve a buscar els biberons a casa», explica la Mar.

«Dones la quantitat que vols i quan pots», apunta la donant gironina, que detalla que quan té una quantitat que veu suficient, parla amb el Banc i es coordinen per fer la recollida a domicili.

«Jo sempre ho recomano i fins que pugui i el nen vulgui pit, seguiré donant. Ara a l´escola bressol he conegut una mare que s´ha fet donant amb el segon fill, perquè el primer va ser prematur i va menester llet materna. És maco pensar que potser els hem ajudat», assegura.

Prem per veure més contingut per a tu