Segueix-nos a les xarxes socials:

El tercer dia de vaga parcial al transport sanitari afecta 102 pacients

Si no arriben a un acord amb TSC la plantilla endurirà la protesta amb aturades de 24 hores a partir de divendres

El tercer dia de vaga parcial al transport sanitari afecta 102 pacientsdavid aparicio

La tercera jornada de vaga parcial dels treballadors de les ambulàncies de les comarques gironines i l'Alt Maresme va afectar ahir 102 pacients, que tenien previst anar als hospitals de la regió sanitària per a una sessió de rehabilitació o una visita a consultes externes. Es tracta de 59 persones que van patir l'aturada del servei de sis a deu del matí i 43 més en la franja de la tarda, de dues a sis, segons va informar el Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM), que va assenyalar que durant el dia d'ahir no hi va haver cap afectació a la flota de vehicles.

Des del comitè de vaga van assegurar que s'havien detectat diversos incompliments dels serveis mínims fixats per l'administració -un 100% per als trasllats urgents i del 85% per al transport sanitari programat- i que s'havien posat en coneixement a inspecció de Treball.

«Només a l'hospital Trueta hem aturat uns cinc vehicles que no estaven fent els trasllats fixats com a mínims per prendre'n nota i, tot i que l'empresa ha alertat els Mossos d'Esquadra, quan els agents han vingut han comprovat que només estàvem recollint informació per a poder-ho denunciar», va assenyalar el portaveu del comitè de vaga, Joan Ramon Rodríguez.

A més de les aturades del servei, una cinquantena de treballadors es va concentrar a la rotonda de Can Bartolí, a l'encreuament entre Blanes i Tordera, i tallar la carretera N-II en els dos sentits de la marxa, cosa que ha provocat també retencions a la GI-600.

Aquesta tercera jornada de vaga parcial arriba després de sis reunions fracassades al Departament de Treball amb els representants del comitè de vaga; de l'empresa concessionària del servei, TSC; i del SEM i el CatSalut per negociar els dotze punts que hi ha sobre la taula, i que fan referència a qüestions com les mancances a les bases assistencials o als vehicles o el rentatge de la roba de treball.

«Malgrat que hi ha algun dels punts en què sembla que hem anat aproximant-nos i podríem acabar arribant a un acord, n'hi ha d'altres que està totalment enquistats perquè l'empresa no està disposada a negociar-los. En la darrera reunió, dimecres, vam sortir amb la sensació que en lloc d'acostar parers, les posicions s'allunyen cada cop més», va apuntar ahir Rodríguez, que també demana més implicació del SEM i el CatSalut per garantir que s'estan complint les bases del concurs d'adjudicació del servei.

«Continuen dient que es tracta d'un problema entre la plantilla i TSC, si bé aquesta setmana han començat a recórrer el territori per inspeccionar les bases i han pogut veure les mancances que hem anat denunciant», subratlla.Vaga total a l'horitzó

De moment, no tenen nova data per a una nova trobada de mediació i de cara a divendres vinent hi ha convocat l'inici de la vaga indefinida de 24 hores.

A més, els treballadors han organitzat per dissabte una manifestació a la ciutat de Girona, coincidint amb el mercat setmanal a la Devesa. Amb el recorregut pendent de confirmar, la intenció és sortir dels jutjats, passar per la gran Via Jaume I, trencar cap a la plaça Marquès de Camps i la ronda Ferran Puig fins a arribar a la Devesa. Un cop al rellotge de la Devesa, hi haurà una xoriçada popular.

Prem per veure més contingut per a tu