Segueix-nos a les xarxes socials:

Trenta famílies refugiades ja reben el suport de 38 mentors voluntaris a Girona

El Programa Català de Refugi tanca el primer any de funcionament amb 213 gironins formats per acompanyar refugiats, 103 més que l'octubre

El primer any del Programa Català de Refugi, que s'activa quan s'esgoten els mecanismes previstos al pla estatal, es tanca a Girona amb l'emparellament de 38 ciutadans que fan de mentors per a 30 persones o famílies refugiades. A l'espera de més beneficiaris a partir d'aquest 2018, al conjunt de les comarques hi ha 213 gironins inscrits al projecte, els quals han rebut formació per poder ajudar els refugiats que així ho demanin a integrar-se en la seva nova societat d'acollida.

En dos mesos, Girona ha passat de tenir 110 voluntaris preparats per acompanyar i donar suport a persones refugiades a comptar-ne amb 213, gairebé el doble. D'aquestes, 38 ja presten atenció a 30 integrants del col·lectiu refugiat que viu en municipis gironins i, per fer-ho, els mentors s'han compromès a dedicar-los entre 2 i 4 hores setmanals durant un any. Segons va informar ahir el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, l'objectiu és continuar formant més mentors i ampliar la cobertura del programa Català de Refugi.

Dotze mesos després d'entrar en funcionament, aquest projecte de mentoria social creat per la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania disposa de 333 mentors que acompanyen 191 persones refugiades a tot Catalunya. La Generalitat finança i liderael programa a través del Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades de Catalunya, però treballa en col·laboració amb diferents entitats socials d'arreu del territori.

Habitatge, feina i xarxa social

El seu objectiu és facilitar a les persones en procés de demanar protecció internacional o amb la condició reconeguda de refugiat que coneguin el seu nou entorn, aprenguin les llengües oficials a Catalunya, accedeixin a un habitatge i a una feina o que creïn una xarxa de relacions. Per aconseguir-ho, el programa els ofereix l'acompanyament de persones voluntàries que actuen de mentors, sota la coordinació i la supervisió d'un tècnic professional. D'altra banda, el pla també preveu i inclou mesures de suport econòmic i d'habitatge, ja que la finalitat és que aconsegueixin la independència econòmica el més aviat possible.

Prem per veure més contingut per a tu