Segueix-nos a les xarxes socials:

Ripoll va optar per «reforçar» el seu pla d'integració social després dels atemptats

L'alcalde de la localitat, Jordi Munell, explica que van promoure la participació dels ciutadans immigrants en diferents activitats municipals ?El batlle va participar ahir en unes jornades que es van dur a terme a la Universitat Pompeu Fabra

Ripoll va optar per «reforçar» el seu pla d'integració social després dels atemptatsddg/arxiu

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munella la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i i va remarcar que la localitat va optar per «reforçar» el pla d'integració social de la ciutat, abans de canviar-lo, després dels atemptats

Els atemptats a les Rambles de Barcelona i Cambrils van posar al descobert que la cèl·lula gihadista que els havia ideat s'havia gestat a Ripoll. La policia va registrar el domicili de l'imam i el va identificar com el cervell que va idear les actaucions. La localitat va quedar consternada després dels fets i es va crear un servei d'atenció psicològica d'emergència.

La conferència va comptar amb la presència de diversos ponents com el degà de la universitat, Miquel Salvador, el periodista Eduard Berraondo i el professor Laureà Faneca, encara que el fil conductor de l'acte el va portar principalment l'alcalde de Ripoll.

Els diferents ponents van formular preguntes en format d'entrevista dirigides a Munell i els estudiants també van poder disposar de l'oportunitat d'exposar els seus dubtes i qüestions i interactuar amb l'alcalde durant els últims vint minuts de la sessió.

Munell va explicar que després dels atemptats del 17 d'agost l'Ajuntament va oferir «serveis psicosocials a les famílies dels protagonistes dels atemptats», i també va promoure la participació dels ciutadans immigrants en activitats municipals com l'esport, les activitats extraescolars o l'associació de mares i pares d'alumnes (Ampa).

Munell també va fer referència als seus primers anys dins del món de la política, i va parlar de la dificultat de gestionar el seu rol com a alcalde i el seu paper com a diputat al Parlament.

Un seguit d'entrevistes

El projecte que es va iniciar ahir, compta amb la col·laboració d'Alcaldes.eu, una revista en línia dedicada a perfils i entrevistes de gestors municipals, i té com a objectiu establir un vincle entre els alumnes de la universitat i el món de la política i la gestió pública.

La universitat ha programat diverses sessions de dues hores de durada per a aquest projecte, previstes entre els mesos de gener i juny, i estan dirigides principalment els alumnes de gestió pública, encara que tothom pot assistir a les ponències.

El perfil de les persones que protagonitzaran aquests diàlegs són alcaldes de grans capitals, de pobles petits, amb responsabilitats supramunicipals, alcaldes membres d'associacions municipalistes i exalcaldes amb trajectòria política.

Prem per veure més contingut per a tu