Segueix-nos a les xarxes socials:

El Clínic encapçala l'índex d'Excel·lència Hospitalària a Catalunya per quart any

Els hospitals Vall d'Hebron, Quirónsalud Barcelona, Teknon i Bellvitge són alguns dels centres més valorats

El Clínic encapçala l'índex d'Excel·lència Hospitalària a Catalunya per quart anyhospital clínic

L'hospital Clínic de Barcelona és el millor de Catalunya per quart any consecutiu, segons l'Índex d'Excel·lència Hospitalària (IEH) del 2018 que elabora l'Institut Coordenades de governança i economia aplicada. El Clínic se situa en la tercera posició del rànquing estatal, per darrere dels hospitals Fundació Jiménez Díaz i La Paz, de Madrid. A Catalunya, la segona posició, l'ocupa l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i la tercera, l'Hospital Quirónsalud Barcelona. Els segueixen el Centre Mèdic Teknon i l'Hospital Universitari de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat. Entre els deu millors hospitals a nivell estatal, se situen també l'Hospital Vall d'Hebron, en el setè lloc; l'hospital Quirónsalud, en el vuitè; i el Centre Mèdic Teknon, en el desè.

La Fundació Jiménez Díaz encapçala la llista estatal d'excel·lència hospitalària per quart any consecutiu i La Paz recupera el segon lloc. El Clínic, per la seva banda, baixa de la segona a la tercera posició. L'hospital Clínic San Carlos, de Madrid, passa de la setena a la quarta posició, seguit pel Quirónslud Madrid, cinquè, i el Gregorio Marañón, sisè. L'hospital Virgen del Rocío de Sevilla entra de nou en aquesta llista dels millors hospitals, en la novena posició i és l'únic que no és de Catalunya o Madrid. Pel que fa al rànquing català, Vall d'Hebron i QuirónSalud s'intercanvien posicions respecte al 2017, mentre que la resta de centres es mantenen en els mateixos llocs.

L'IEH, que s'elabora mitjançant enquestes a prop de 2.000 professionals de la salut, s'encarrega de mesurar l'excel·lència a partir dels resultats i percepcions dels que treballen en els centres o en el seu entorn. L'Institut Coordenades entén l'excel·lència hospitalària com la suma de la qualitat assistencial, l'atenció personalitzada i l'eficiència dels recursos. L'Institut de Coordenades es defineix com un centre de pensament i investigació de la interacció entre governança i economia aplicada per avançar en el trinomi de benestar social, progrés econòmic i sostenibilitat ambiental, des de finals del segle XVIII i XIX, segons apunta la seva pàgina web.

Prem per veure més contingut per a tu