Segueix-nos a les xarxes socials:

Olot inicia la celebració dels 125 anys del Centre Obrer

Olot inicia la celebració dels 125 anys del Centre Obrerpau massó

Els actes commemoratius del 125 aniversari del Centre Obrer d'Olot començaran dissabte i s'allargaran durant tot el mes de juny. La major part dels actes tindran lloc a l'espai Núria Social, que durant un temps va ser la seu del Centre Obrer.

Els actes de dissabte consistiran en la presentació de l'Himne del Riego en català i l'exposició Els altres olotins.

Després, en altres dies, faran tres conferències-col·loquis que tractaran la condició dels obrers d'ara. Per exemple l'aparició del concepte classe mitja i les noves formes d'explotació. També parlaran de l'associacionisme popular d'ara i i dels espais autogestionats. A més, han programat la presentació del llibre Centre Obrer d'Olot.

Els actes es tancaran el 28 de juny amb una revetlla de Sant Pere similar a les que organitzava el Centre Obrer en els seus bons temps.

Fundat el 1894, el Centre Obrer tenia la funció d'organitzar el lleure i donar els ensenyaments que podia als obrers del seu temps. Tenien coral, cafè, teatre i escola nocturna. A partir del 1919, arran de la vaga de les 8 hores es va polititzar. En els anys 20 i 30, aglutinava la quasi totalitat dels obrers en un bon ambient encara recordat. Va ser clausurat després de la Guerra Civil.

Prem per veure més contingut per a tu