Segueix-nos a les xarxes socials:

Una estudiant gironina obté la segona millor nota de la selectivitat de Catalunya

La qualificació més alta, un 9,9, l'ha aconseguit un noi de Cervera, mentre que quatre estudiants han empatat amb un 9,8. La Generalitat distingirà 693 alumnes que han superat el nou

This browser does not support the video element.

La gironina amb millor nota de selectivitat: "Sabia que m'havia anat bé però no m'esperava una nota tan alta"

L'alumna de l'institut Jaume Vicens Vives de Girona Júlia Ibáñez Massa ha obtingut la segona millor nota de la selectivitat a Catalunya, un 9,8 i només una dècima per sota de la qualificació més alta, juntament amb un estudiant de Barcelona i dos més de Cervera i Sort (Lleida). Els resultats s'han donat a conèixer dues setmanes després de les proves, que es van realitzar del 12 al 14 de juny, i ara toca formalitzar la preinscripció universitària -abans de la mitjanit de dilluns- i esperar que a mitjan juliol es publiquin les notes de tall per accedir al grau desitjat.

El Departament d'Universitats i Recerca de la Generalitat ha informat que més del 96% dels joves que van fer els exàmens han aprovat amb una nota mitjana de 6,617, mentre que la d'accés a la universitat puja a 7,093 (un 6,696 i un 7,043 a Girona, respectivament).

La qualificació més alta, un 9,9, l'ha aconseguit un alumne de l'institut Antoni Torroja, de Cervera, Eduard Garrabou, que es va examinar a la Universitat de Lleida; la gironina que ha assolit un 9,8 ho va fer en una facultat de la UdG.

De batxillerat i cicles formatius

En aquesta primera convocatòria de les proves d'accés a la universitat (PAU), 693 estudiants han superat el 9 i, per tant, rebran una distinció del Govern de la Generalitat en un acte que se celebrarà el 19 de juliol a Barcelona.

Dels 33.944 joves que es van presentar a la selectivitat -3.057 es van matricular a Girona-, 29.243 es van examinar de la fase general i 4.701 només ho van fer de l'específica. L'administració va indicar que dels estudiants que aquest curs han acabat segon de batxillerat, 27.554 (97,36%) són aptes per iniciar els estudis universitaris a partir del setembre. La nota mitjana d'aquest col·lectiu -que és el majoritari- a les PAU ha estat de 6,638; la de l'expedient de batxillerat, 7,43; i la d'accés a la universitat, 7,115.

D'altra banda, dels 4.701 estudiants que només es van examinar de la fase específica, 1.922 provenen de batxillerat i 1.784, de cicles formatius de grau superior; el percentatge d'aprovats entre els primers ha estat del 88,21% i del 70,74% entre els que han cursat formació professional.

Els millors resultats han estat en les llengües castellana i catalana i literatura, amb unes notes mitjanes de 6,89 i 6,85 cadascuna d'elles; qualificacions superades pels pocs alumnes que, també a la fase general, es van examinar d'alemany, francès i italià

Prem per veure més contingut per a tu