Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ACA i el Consorci del Ter signen la custòdia de 10 quilòmetres del riu

El tram acordat forma part dels termes municipals de Bescanó, Sant Gregori i Sant Julià de Llor i Bonmatí

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Consorci del Ter han signat un nou conveni de custòdia fluvial amb l'objectiu de protegir i preservar diverses zones del riu Ter, dins dels termes municipals de Bescanó, Sant Gregori i Sant Julià de Llor i Bonmatí.

El director de l'Agència, Lluís Ridao, i el president del Consorci del Ter, Joaquim Roca, acompanyat pel director territorial de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló, van presentar l'acord, que tindrà una vigència de quatre anys.

L'acord subscrit comprèn accions i mesures en un tram d'uns 10 quilòmetres del riu Ter, concretament del sector que va des del pont de Bonmatí-Vilanna fins a la confluència amb el riu Llémena. Es col·laborarà, per tant, de manera conjunta entre les dues entitats en mesures de protecció, difusió, sensibilització i educació ambiental sobre un total de 86 hectàrees amb l'objectiu de protegir-les i preservar-les.

Es pretén la recuperació, gestió i conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics relacionats amb els entorns de les ribes del Ter entre els municipis de Bescanó, Sant Gregori i Sant Julià de Llor i Bonmatí.

Recentment, l'ACA ha atorgat una subvenció de 100.000 ? en el marc de la convocatòria d'ajuts per a la restauració en règim de custòdia fluvial. Aquest ajut es destinarà per a la recuperació de la connectivitat fluvial en el riu Ter al voltant de la resclosa de la Pilastra, una actuació pressupostada en prop de 151.000 euros.

Prem per veure més contingut per a tu