Segueix-nos a les xarxes socials:

Quatre de cada deu alumnes gironins de primer de primària tenen càries

A la regió sanitària de Girona, s'han dut a terme revisions de salut bucodental a més de 17.200 alumnes

Quatre de cada deu estudiants de primer curs de primària de la regió sanitària de Girona tenen càries, segons dades recollides durant revisions de salut bucodental fetes a 306 escoles en el curs 20018-2019. La proporció d'afectacions entre aquest col·lectiu és la mateixa que les dades de l'estudi de fa un any.

El curs passat, es van fer revisions bucodentals a 17.213 alumnes de 18.690 estudiants a la regió sanitària de Girona. De totes elles, 8.465 eren de primer i 8.748, de sisè de primària. En cada cas, s'ha enviat un informe a les famílies.

Segons les dades recollides, el 39,9% de l'alumnat de 1r de primària estava afectat de càries, una proporció molt similar a l'estudi del curs anterior. El que té una millor salut bucodental és l'alumnat del Pla de l'Estany (68,4%) seguit del de l'Alt Maresme (64,1%). Per contra, el Baix Empordà, l'Alt Empordà i la Garrotxa són les zones amb un percentatge d'alumnat més alt afectat de càries.

I en el cas dels de 6è, els estudiants amb càries representen una mitjana del 35,9% de tots els examinats, una xifra similar a cursos anteriors. L'Alt Maresme i el Pla de l'Estany també concentren l'alumnat amb una millor salut bucodental. Concretament, un 69,9% i un 66,7%, respectivament. I a l'altra banda hi ha els estudiants amb més càries que es concentren sobretot a l'Alt Empordà, Ripollès i Garrotxa.

D'altra banda, els infants de 1r de primària amb càries actives, obturades o extretes tenen una mitjana d'afectació de 2,19 dents permanents i 3,8 temporals -de llet-, mentre que a 6è la proporció és de 2,26 dents permanents afectades i 2,08 temporals.

El programa de salut bucodental als centres escolars es fa des del Servei de Promoció de la Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona, conjuntament amb els professionals d'odontologia i estomatologia del sistema sanitari públic i docents del Departament d'Educació.

Prem per veure més contingut per a tu