Segueix-nos a les xarxes socials:

La gironina Sílvia Osuna recull el Premi Nacional de Recerca 2019 en talent jove

Els guardons reconeixen també l'oncòleg Josep Tabernero, de la Vall d'Hebron

La gironina Sílvia Osuna recull el Premi Nacional de Recerca 2019 en talent jovegirona

La investigadora empordanesa Sílvia Osuna en la categoria de Talent Jove, que atorga el Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). Osuna és professora d'investigació ICREA a l'Institut de Química Computacional i Catàlisi (IQCC) de la Universitat de Girona (UdG). Éstà especialitzada en l'estudi dels processos bioquímics relacionats amb la catàlisi enzimàtica i el desenvolupament de simulacions i eines computacionals per al disseny de nous enzims d'interès per a la indústria farmacèutica.

Els Premis van celebrar ahir l'entrega de guardons en la seva trentena edició i també van reconèixer l'oncòleg Josep Tabernero, director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, amb el Premi Nacional de Recerca. Tabernero ha esdevingut un dels investigadors més rellevants i amb majors contribucions internacionals a la recerca oncològica, especialment en el camp dels tumors gastrointestinals i les teràpies moleculars.

També es van guardonar l'Associació Catalana de Comunicació Científica, la Fundació Científica de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, i el Ricoh Additive Manufacturing Centre (Ricoh-CIM UPC).

Prem per veure més contingut per a tu