Segueix-nos a les xarxes socials:

El Trueta, pioner en una malaltia cardiovascular

L'hospital s'incorpora en una xarxa per un tractament que tindrà en compte l'edat i la fragilitat del pacient

L'hospital Josep Trueta que utilitzarà els implants de transcatèter de pròtesis valvulars aòrtiques (TAVI) per tractar els pacients d'estenosi aòrtica severa. Es tracta d'una malaltia cardiovascular crònica, progressiva i mortal. Fins ara, aquesta tècnica només s'utilitzava en cinc hospitals catalans: els de Vall d'Hebron, Clínic de Barcelona, Germans Trias i Pujol, Bellvitge i Sant Pau. A part d'incorporar el centre gironí en la xarxa d'hospitals, el Departament de Salut també ha canviat els criteris dels pacients que optaven a aquest tractament per ampliar-lo a més gent

A partir d'ara es tindrà en compte l'edat i també el grau de fragilitat dels pacients, un fet pioner a Espanya

Al llarg del 2020, 560 pacients d'estenosi aòrtica severa van rebre un TAVI. De tota manera, tots ells eren persones de risc alt o amb contraindicació per operar-se. De fet, aquest implant de pròtesi és una mètode menys invasiu que la cirurgia cardíaca i suposa menys risc per la salut de les persones. Ara, amb els canvis es permetrà que les persones de més de 80 anys que no tinguin fragilitat o comorbiditat optaran a rebre aquest implant.

>El fet de tenir en compte el nivell de fragilitat és un criteri pioner a Espanya que permet ampliar-ne l'ús a aquelles persones que més profit en poden treure. La directora de l'Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut, Xènia Acebes, creu que aquests canvis evitaran «complicacions a persones que poden ser més fràgils a una intervenció de cor obert».

Prem per veure més contingut per a tu