Diari de Girona

Diari de Girona

Les escoles cristianes es volen tornar a situar a «l’avantguarda de l’educació»

Aposten per esdevenir una referència en el sector, fer visible una «identitat cristiana acollidora» i potenciar el seu compromís social

Un moment de la jornada, celebrada dijous a Girona. | DIARI DE GIRONA

Les direccions de 36 escoles cristianes van obrir dijous a Girona un procés de reflexió estratègica sobre el seu futur. Va ser una de les sis trobades territorials que la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) està portant a terme sota el lema Som futur per debatre sobre el futur de l’educació i definir quin ha de ser el seu paper dins del sistema educatiu.

Segons han informat, el marc estratègic d’aquestes escoles aposta per un nou paradigma que es troba basat en tres eixos principals: esdevenir referència educativa, fer visible una identitat cristiana «acollidora i oberta al diàleg» i potenciar la presència i el compromís social d’aquests centres al territori.

El catedràtic d’educació i expresident del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu Joan Mateo és qui està liderant aquest procés de reflexió. D’aquesta manera, durant els propers mesos es treballarà amb un equip format per representants dels centres, docents, famílies i alumnat de les escoles cristianes de Catalunya i persones externes reconegudes en l’àmbit educatiu i social.

«Després de tres anys difícils a les escoles, en què els debats s’han centrat molt en l’organització, ara cal fer un reimpuls educatiu», va apuntar la secretària general de la FECC, Meritxell Ruiz. I és que les escoles cristianes es volen «tornar a situar a l’avantguarda de l’educació». Per fer-ho, han convocat aquests debats i han constituït també un equip de treball per encarar els reptes pedagògics i educatius del país.

«Volem donar una resposta educativa a les necessitats que venen i a la societat del futur, i seguir contribuint al sistema educatiu com escoles referents, des de la proposta humana i educativa que fem a les nostres famílies», va afegir Ruiz.

Pensament estratègic

La reflexió parteix de la importància de l’escola concertada, l’educació com a element nuclear de la dinamització social, la necessitat de pensament estratègic i la gestió de la informació.

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya agrupa 395 escoles cristianes d’iniciativa social arreu del país. Formen part del sistema educatiu de Catalunya i eduquen 252.000 alumnes de diferents nivells i etapes.

Compartir l'article

stats