Segueix-nos a les xarxes socials:

La neu, la pluja i el vent impacten amb força a les comarques gironines

Carreteres van quedar afectades per la neu i al litoral es va activar la plealerta per onades superiors als 2,5 metres i ratxes de vent de 70 km/h

Les imatges del temporal marítim a Lloret de Mar i Blanes

Temporal marítim a Lloret de Mar i BlanesDavid Aparicio

29

El telèfon d’emergències 112 va col·lapsar al llarg de la jornada d’ahir després que la neu, la pluja i el vent impactessin amb força arreu del territori català. A les comarques gironines, algunes carretes de la Cerdanya i el Ripollès es van veure afectades a causa de la neu, però només es va tallar la de GIV-4016 a Toses. Això sí, van caldre cadenes moltes vies. De fet, els efectius dels Bombers de la Generalitat van assistir diversos vehicles atrapats a la neu a Alp.

Intensa nevada a la Cerdanya

13

El telèfon d’emergències 112 també va rebre un prop de 300 trucades que van generar 167 expedients relacionats amb les incidències per les condicions meteorològiques arreu de Catalunya. La majoria, a la comarca de la Selva, que va acaparar un 21,59% d’aquestes comunicacions. Per la seva part, els Bombers de la Generalitat van rebre 80 avisos relacionats amb la pluja i el vent, la majoria d’ells concentrats a les regions d’emergències metropolitana de Barcelona. A les comarques gironines es van fer fins a vuit avisos.

A més, es va activar la prealerta per onades superiors als 2,5 metres (maregassa) a tot el litoral català, sobretot al Baix Empordà, Selva, Baix Llobregat i Garraf. També va estar en prealerta el risc de vent amb ratxes que poden superar els 70 quilòmetres per hora a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona. Entre d’altres l’R3 de Rodalies es va tallar entre les estacions de Ribes de Freser i Planoles per la caiguda d’un arbre a la catenària. Totes les condicions meteorològiques adverses d’ahir sembla que ja no hi seran avui a les comarques gironines. No s’espera pluja i es preveu que la força del vent vagi a la baixa amb el pas de les hores.

Prem per veure més contingut per a tu