Segueix-nos a les xarxes socials:

El 30% de la població espanyola pateix una obesitat abdominal

Els pacients amb excés de greix tenen un risc d'1,5 a 2 vegades superior de patir patologies d'hipertensió

El 30% de la població espanyola pateix una obesitat abdominalarxiu

El 30 per cent de la població espanyola pateix obesitat abdominal, un factor que duplica el risc de mortalitat per malalties derivades d'aquest problema, segons va transcendir a la presentació del XIII Dia de la Persona Obesa que se celebrava ahir sota el lema "Cuida la teva cintura". Basilio Moreno, president de la Fundació Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat (SEEDO), va dir en roda de premsa que aquests pacients tenen un risc d'1,5 a 2 vegades superior de patir patologies com la hipertensió arterial, la diabetis mellitus, alteracions dels lípids i malalties coronàries.

Les guies clíniques internacionals consideren que el perill comença quan el perímetre de la cintura és igual o superior a 102 centímetres en l'home i igual o superior a 88 en la dona.

Moreno va recordar que un estudi publicat aquest mes per la revista New England Journal of Medicine verifica que un perímetre de cintura per damunt d'aquests nivells s'associa a risc de mort.

A més, recolza l'ocupació de la circumferència de la cintura o de la proporció cintura-maluc en addició a l'índex de massa corporal per valorar l'esmentat risc.Tomás Lucas, president de la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició, va explicar que tan important com conèixer l'índex de massa corporal és saber on es localitza el greix, que no es refereix únicament a la que es troba sota de la pell (subcutània) sinó a la que envolta les vísceres abdominals i forma part del davantal gras que protegeix els intestins.

Aquest greix, diferent del subcutani, té una activitat metabòlica molt intensa, en produir tota una sèrie de substàncies -citoquines, hormones.

Prem per veure més contingut per a tu