Segueix-nos a les xarxes socials:

Atenes celebra el centenari del jaciment d'Empúries amb diversos actes culturals

El viatge al bressol de la cultura occidental és el colofó del centenari de la recuperació d'aquest enclavament gironí

Atenes celebra el centenari del jaciment d'Empúries amb diversos actes culturalsdiari de girona

El Museu Arqueològic de Catalunya (MAC) d'Empúries ha volgut donar un final brillant a la celebració del centenari del jaciment d'Empúries. I per fer-ho, des d'ahir i fins aquest divendres, la ciutat grega d'Atenes serà l'escenari de la Setmana d'Empúries, amb una dotzena d'activitats programades.

Les jornades van començar ahir a la tarda, amb els parlaments del director general del Patrimoni Cultural, Josep Maria Carreté, i el director de la seu del Mac a Empúries, Xavier Arquilué. Aquests van ser els encarregats de presentar les publicacions i el material de difusió en grec d'Empúries.

Avui a la tarda es debatrà sobre Ciutat i urbanisme en el món grec, trobada en la qual participaran el doctor de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), Adolfo Suárez; el director de l'Escola Italiana d'Arqueologia d'Atenes, Emmanuelle Greco, i l'investigador de l'Escola Americana d'Atenes, Timothy Gregory.

A més, es presentarà el llibre Textos literarios de Empúries, del director de l'instituto Cervantes d'Atenes, Eusebi Ayensa, es donarà a conèixer el patrimoni cultural i natural de la Costa Brava, una mostra de cuina liderada pel grup Joves cuiners i la música catalana la posarà el cantautor de l'Escala -el municipi al qual pertanyen la ruïnes d'Empúries-, Josep Tero. Així es clouran les activitats de commemoració al bressol de la cultura hel·lènica.

Tots aquests actes estan organitzats per la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, l'Instituto Cervantes d'Atenes, la Unió Helenoamericana i l'Ambaixada d'Espanya a Grècia.

Prem per veure més contingut per a tu