Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Aula de Teatre de la UdG reversiona "Hamlet"

"En Robert i en Sidru fan "Hamlet"" és el títol de la nova obra del grup, dirigida per Mercè Mas i amb traducció de Salvador Oliva

L'Aula de Teatre de la UdG reversiona "Hamlet"diari de girona

L'Aula de Teatre de la UdG "s'atreveix" enguany amb el text clàssic per excel·lència, el més reconegut de William Shakespeare: Hamlet. Però ho fa a la seva mida, amb una versió reduïda que s'ha adaptat per a l'ocasió, i que també reversiona el títol del clàssic. El nom de la proposta és En Robert i en Sidru fan Hamlet, i ja deixa entreveure que aquesta serà una proposta del tot diferent, tot i que partint de la base shakesperiana.

L'obra està dirigida per Mercè Mas, que torna al capdavant del grup, i que explica que si s'han "atrevit a treballar" amb un text del dramaturg anglès és perquè "a la UdG comptem amb la presència de Salvador Oliva, traductor i estudiós de Shakespeare, el qual aporta tot el coneixement i entusiasme que es necessita per fer arribar aquest text als estudiants". El mateix Oliva s'ha encarregat de la traducció i revisió del text, amb un gran coneixement de causa. I és que el banyolí, dins de la seva faceta de traductor, s'ha centrat en la dramatúrgia de Shakespeare, autor del qual ha traduït la totalitat de l'obra dramàtica i poètica.

Mercè Mas també explica que és una versió molt reduïda, "un tastet d'una obra mestra que val la pena provar encara que sigui en petites dosis". Per tal d'aconseguir-ho, ha combinat fragments literals del text original amb una narració del llenguatge actual.

Pel que fa al treball dels estudiants, s'ha intentat que fos "molt coral, amb un protagonisme molt repartit". A tall d'exemple, val a dir que hi ha més d'un Hamlet i més d'una Ofèlia; el repartiment comprèn Aida Badosa, Aida Bresolí, Ariadna Cateura, Enric Cardona, Gisela Dorado, Isidre Fàbrega, Núria Monclús, Robert Muñoz, Noèlia Izquierdo, Meritxell Torres i Júlia Ventura.

Es faran dues representacions: demà i dimecres, a les 10 de la nit.

Prem per veure més contingut per a tu