El quart Nits de Circ reunirà 24 artistes de 8 països a Roses i Besalú

El nou espectacle proposa vuit atraccions circeneses a l'aire lliure entre el 7 i el 10 d'agost

Els xilens Fly Gonzalez.

Els xilens Fly Gonzalez. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

La quarta edició del festival Nits de Circ portarà vuit atraccions circenses d'alta qualitat a Roses i Besalú aquest estiu. 24 artistes internacionals de vuit països diferents oferiran una desena de representacions repartides entre el 7 i el 10 d'agost als Jardins del Molí de Besalú i del 13 al 18 d'agost a la ciutadella de Roses.

La Circus Art Fundation, entitat al darrere del festival Elefant d'Or i del Circ de Nadal de Girona, torna a promoure un espectacle en una pista a l'aire lliure que aprofita la pausa anual dels circs itinerants. Els caps de cartell de circs de prestigi com Arlette Gruss, Bouglione, Knie o Krone ocuparan la pista per a una producció totalment nova, sense entreacte, de noranta minuts de durada.

S'hi podran veure propostes com els trapezis volants dels xilens Fly González; els nous artistes revelació dels malabars de diàbolos a Europa, els francesos L&S Brothers; el forçut Tulga de Mongòlia o els perxistes Lusesita & Matteo de Polònia. També el duo de canvi ràpid de vestuari dels hongaresos Kristina & Sebastian; els còmics russos Anton & Victor Frank o una atracció de cintes aèries a vuit metres d'alçada amb el francès Antony Cesar, per exemple.

Tot plegat, amb l'acompanyament en directe de la Paris Circus Orchestra i en un circ complet però sense sostre, amb una graderia circular amb capacitat per a 1.250 espectadors.

El festival, que els dos darrers anys ha superat els 12.000 espectadors per edició, ja ha venut més de 4.000 de les 12.500 entrades que posa a la venda per aquest agost.