Segueix-nos a les xarxes socials:

Milers d'ocells cauen morts a terra a Arkansas sense un motiu aparent

Les autoritats investiguen si es tracta d'un fenomen de causes naturals per la meteorologia

Milers d'ocells cauen morts a terra a Arkansas sense un motiu aparentdiari de girona

Les autoritats municipals de Beebe (Arkansas) investiguen la mort de més de mil trupials d'ala vermella (Agelaius phoeniceus) que han caigut del cel en aquesta localitat des de divendres a la nit.

La Comissió de Caça i Pesca d'Arkansas va informar que va començar a rebre telefonades sobre la mort d'aquests ocells poc abans de la mitjanit de divendres a dissabte. La majoria dels ocells caiguts es troben en una àrea d'un quilòmetre i mig.

Robby King, de l'Agència de Vida Silvestre i qui ha recollit almenys 65 aus mortes, va indicar que van ser enviades a la Comissió de Bestiar i Aus d'Arkansas i el laboratori del Centre Nacional de Salut de la Vida Silvestre, a Madison, Wisconsin. Les autoritats han inspeccionat l'àrea i van determinar que no van caure aus fora dels límits de la ciutat, ubicada a uns 50 quilòmetres al nord-est de Little Rock.

L'ornitòloga Karen Rowe va dir al diari The Arkansas DemocratGazette que la bandada d'aus podria haver estat afectada per un llamp o per calamarsa a gran alçada. No obstant això, cap dels ocells recollits no presenta signes externs de violència causada per aquestes agressions. Altres fonts han apuntat com a possible explicació l'estrés produït pels focs artificials de Cap d'Any, i no ha faltat qui ha especulat amb fenòmens estranys fent referència a la pel·lícula Els ocells, d'Alfred Hitchcock. Segons Rowe hi ha hagut incidents similars en altres parts i les anàlisis realitzades gairebé sempre "queden sense una conclusió clara".

Prem per veure més contingut per a tu