Segueix-nos a les xarxes socials:

Lloen la natura a la Festa de la Cançó de Muntanya

Uns 250 cantaires de corals excursionistes es reuneixen al Monestir de Santa Maria de Ripoll

Uns 250 cantaires de corals de centres excursionistes d'arreu de Catalunya es van reunir, un any més, a Ripoll per commemorar la 49a edició de la Festa de la Cançó de Muntanya.

Aquest cop, un esmorzar de germanor i la visita al Museu Etnogràfic de Ripoll van donar el tret de sortida. Posteriorment, els cantaires van participar en la missa cantada a l'interior del monestir de Santa Maria on van interpretar la Missa dels excursionistes i la Cançó de la rosa, entre d'altres.

Un cop finalitzada, els participants es van plantar al davant del monestir, des d'on van cantar a la natura amb peces de Geisser, el Virolai de Josep Rodoreda i Jacint Verdaguer i, sobretot, La muntanya de Pere Jordà. La jornada va acabar amb un dinar i un concert de corals.

"Les cançons de muntanya són molt conegudes i populars, la nostra cultura està lligada a la natura i els muntanyencs sempre hem volgut retre homenatge a la neu i el bosc", va explicar l'organitzadora de l'acte, Sofia Daura.

Els cantaires, asseguren que les peces musicals estan "profundament arrelades" a les tradicions excursionistes i són una "mostra" de la cultura catalana.

"Aquestes cançons són un reflex dels sentiments del catalans, del país i de la natura que és un fet molt predominant a casa nostra, també mostren la nostra voluntat de llibertat", va afegir el regidor de Cultura de Ripoll, Ramon Santanach.

Prem per veure més contingut per a tu