Segueix-nos a les xarxes socials:

Exposen a Salt projectes de millora de la plaça Constitució de Girona d'alumnes de la UdG

Una iniciativa del professor Ramon Ripoll amb Pep Admetlla i Eudald Camps s'exhibeix a Les Bernardes

Exposen a Salt projectes de millora de la plaça Constitució de Girona d'alumnes de la UdGdiari de girona

La pregunta que el professor Ramon Ripoll va fer als alumnes de Fonaments d'Art del Grau en Arquitectura posava el dit a la nafra en la mesura que els impel·lia a repensar l'urbanisme de la Plaça de la Constitució, un dels espais més cèntrics de Girona i, al mateix temps, un dels més irresolts, segons l'enunciat de la pregunta: "És possible revaloritzar aquest espai urbà híbrid i poc utilitzat pels ciutadans en un espai més integrat culturalment i socialment mitjançant intervencions relativament reduïdes?".

Les respostes, que ja han pres forma de proposta, s'exposaran en forma de maqueta i projecte, durant tot el mes de febrer, a la sala La Talaia de la Casa de Cultura Les Bernardes, on la mostra quedarà inaugurada avui a les 20 hores.

Es tracta d'un projecte dirigit pel professor de la UdG Ramon Ripoll i que compta amb la col·laboració de Pep Admetlla (Escultor) i Eudald Camps (Crític d'Art).

L'exposició és possible gràcies al conveni signat entre el Consell Comarcal del Gironès, gestor de les Bernardes, i l'Escola Politècnica Superior de la UdG, per a la promoció artística i cultural de la comarca del Gironès.

La plaça estava ocupada per les indústries Grober. Aquestes construccions van ser enderrocades entre el 1978 i el 1985. Els arquitectes guanyadors del concurs d'ordenació de la nova plaça van ser Elias Torres i J. Antonio Martínez-Lapeña. Les obres es van realitzar entre els anys 1983 i 1995. El resultat, com és sabut, resolia sobre plans de manera molt racionalista l'espai intervingut però, en canvi, generava una sèrie de problemes sobre el terreny que han perdurat fins a dia d'avui.

El projecte amb els alumnes d'Arquitectura neix amb la voluntat de formar nous professionals de manera més transversal i no tan sols en les especificitats immediates de la seva disciplina.

Prem per veure més contingut per a tu