Segueix-nos a les xarxes socials:

La pel·lícula sobre la doctrina Parot es roda al Port de la Selva

"Doctrina" aborda el dilema moral del cas d'un assassí en sèrie que surt de la presó després de vint anys

La pel·lícula sobre la doctrina Parot es roda al Port de la Selvarobin townsed/efe

El director de cinema català Joan Frank Charansonnet ja es troba rodant al Port de la Selva la seva pel·lícula sobre l'anul·lació de la doctrina Parot a través de la història d'un assassí en sèrie que fa vint anys que és a la presó i surt en llibertat gràcies a l'anul·lació d'aquesta jurisprudència.

La cinta és doble. Aquests dies es roda a l'Empordà Doctrina I, que invita a la reflexió sobre la reinserció social de presos condemnats per delictes de llarga durada a través de l'assassí en sèrie Víctor Ribas.

Doctrina I és un viatge al passat de Ribas que recorre els moments més impactants de la seva vida i expliquen l'arrel del seu problema mental abans d'acabar a la presó.

Doctrina II, en canvi, abordarà la posada en llibertat del ?protagonista arran de l'anul·lació de la doctrina Parot, que aplicava els beneficis penitenciaris sobre cadascuna de les penes a complir en lloc de sobre el temps màxim legal que el reclús podia ser a la presó.

Charansonnet s'ha instal·lat al Port de la Selva per rodar una pel·lícula que passa del cinema negre al costumisme, amb el debat moral sobre aquest cas com a rerefons.

Charansonnet, que també és l'autor del guió, ha explicat que va elegir l'anul·lació de la doctrina Parot perquè està convençut que "la gent que fa cinema ha de tractar temes d'actualitat i que preocupen a la societat".

L'anul·lació de la doctrina Parot, que va ser notícia recentment a la zona on es roda aquests dies per l'assassinat d'una anciana a mans, presumptament, d'un pres que s'havia beneficiat d'aquesta derogació, és l'excusa de Charansonnet per tractar també altres assumptes com "religió, terrorisme i violència de gènere".

El director explica que tenia "molt clar" que volia rodar una pel·lícula d'unes tres hores i que, en dividir-la en dues parts, dóna a l'espectador "la llibertat d'escollir si vol comprar l'entrada doble, que comptarà amb un descans de quinze minuts, o només la de Doctrina III".

Aquest director compagina la seva carrera amb la d'actor, que l'ha portat a interpretar diversos personatges en sèries com Amar en tiempos revueltos, Cuéntame cómo pasó, Hospital Central, Policías o en pel·lícules dirigides per Carlos Saura, Daniel Calparsoro, Carles Torrens o Juan C. Medina.

Prem per veure més contingut per a tu