Segueix-nos a les xarxes socials:

«8 apellidos» tira del cinema espanyol, que arriba al 19% de quota

La recaptació de les pel·lícules espanyoles fins al 20 de desembre és la tercera històrica més bona

Per segon any consecutiu, una pel·lícula espanyola, Ocho apellidos catalanes, lidera la taquilla a Espanya i arrossega la quota de recaptació fins al 19% en el tancament d'aquest 2015, un resultat que els productors han qualificat d'«excel·lent», encara a falta d'estrenar dos «vaixells insígnia» més.

Ocho apellidos catalanes, seqüela d'Ocho apellidos vascos, que ja va aconseguir rècords de recaptació i audiència l'any passat, i quatre més, Atrapa la Bandera, Perdiendo el norte, Regresión i Ahora o nunca, amb més d'un milió d'espectadors cadascuna, han aconseguit situar-se entre les vint més vistes del 2015.

Xifres que ofereix la Federació d'Associacions de Productors Audiovisuals Espanyols (FAPAE) a falta d'estrenar-se pel·lícules com Palmeras en la nieve, de Fernando González Molina, la pel·lícula espanyola més cara de l'any, i Incidencias, de Juan Cruz i José Corbacho, que arribarà l'últim dia de l'any, que podrien fer que se superi aquest 19%.

Segons un comunicat de la FAPAE, la quota per recaptació de les pel·lícules espanyoles a data 20 de desembre puja al 18,9%, la tercera més bona obtinguda fins ara, després de l'aconseguida l'any passat (25,5%) i el 2012 (19,5%), tornant a superar els 100 milions d'euros de recaptació.

«El cinema espanyol ha tornat a connectar amb el públic. Es nota un canvi de percepció per veure cinema i per veure cinema espa?nyol», ha assenyalat el president de FAPAE, Ramon Colom.

També s'ha incrementat, per segon any, la taquilla global a Espanya, ja que segons dades provisionals de Rentrak, es va incrementar un 8% la recaptació del conjunt de pel·lícules exhibides (espanyoles i estrangeres).

Prem per veure més contingut per a tu