Segueix-nos a les xarxes socials:

Arqueòlegs de la UdG troben un mosaic del segle II dC al Collet de Sant Antoni

Arqueòlegs de la UdG troben un mosaic del segle II dC al Collet de Sant Antoniddg

Un grup d'arqueòlegs de la Universitat de Girona (UdG) ha descobert un paviment de decoració en colors blanc, negre i vermell datat del segle II dC a la vil·la romana del Collet de Sant Antoni de Calonge. Segons els investigadors, el mosaic formava part d'una «important» i «luxosa» residència que probablement va pertànyer al propietari d'una terrisseria dedicada a la fabricació d'àmfores per al transport i comercialització de vi.

La troballa és fruit de la segona campanya d'excavacions que s'està duent a terme a la vil·la des del passat 22 de febrer, i que han determinat que l'espai va estar en ús des del segle I aC fins al V dC.

La vil·la té el seu origen en època republicana (segle I aC). Va començar sent un gran edifici amb espais residencials i de caire industrial. D'aquesta fase s'han recuperat diverses estances, restes de grans gerres d'emmagatzematge (dolia) i un petit forn. Més tard, ja en època imperial (segle I dC), l'edifici es va remodelar. Els espais industrials es van traslladar a un sector situat als peus del turó, i la resta va passar a ser residencial.

Prem per veure més contingut per a tu