Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor Xavier Dalfó, fundador de la revista «Canigó»

La revista es va convertir en una publicació de referència del catalanisme progressista durant la dictadura franquista

Mor Xavier Dalfó, fundador de la revista «Canigó»

Xavier Dalfó, fundador de la revista Canigó ha mort. Nascut a Figueres l'any 1933, va abandonar el negoci familiar per dedicar-se al periodisme i l'edició. En els darrers anys havia rebut diversos reconeixements per la seva trajectòria, entre ells la Fulla de Figuera de Plata de l'Ajuntament de Figueres, o la Mosca del Col·legi de Periodistes de Girona.

Amb 21 anys, va fundar la revista «Canigó». La va dirigir des de 1954 fins al 1971. Inicialment va tenir la seva seu a Figueres i tenia periodicitat mensual. A principis dels anys 70, la revista va fer el salt a Barcelona on es va convertir en setmanari. Sota la direcció d'Isabel-Clara Simó, dona de Dalfó, la revista va convertir-se en una publicació de referència del catalanisme d'esquerres.

La publicació fa representar una opció informativa progressista i radical en temes polítics i culturals. La revista va ser multada diverses vegades durant el franquisme i va arribar a ser la publicació catalana més receptiva dels corrents independentistes. Va deixar de publicar-se l'any 1983 per raons econòmiques. A les seves pàgines hi van col·laborar, entre molts altres, Maria Àngels Anglada, Paco Candel, Josep Pla, Carles Fages de Climent o Salvador Dalí.

La mort de Dalfó ha tingut un ressó immediat a les xarxes socials, on diferents persones han recordat la seva figura, entre ells el conseller de Cultura i exalcalde de Figueres Santi Vila

Prem per veure més contingut per a tu