Segueix-nos a les xarxes socials:

Francesc agraeix als cristians que defensin «la dignitat de tothom»

Durant la celebració de Corpus Christi destaca la tasca que fan els pares i mares a l'hora d'educar els seus fills el millor possible

Francesc agraeix als cristians que defensin «la dignitat de tothom»

El papa Francesc va agrair dijous, en la missa de Corpus Christi, als cristians que «s'hagin desviscut per defensar la dignitat de tothom, especialment dels més pobres, marginats i discriminats». Als peus de la basílica romana de Sant Joan de Letran, el pontífex va parlar dels sants i les santes -famosos o anònims- que s'han deixat partir a si mateixos, a les seves pròpies vides, per alimentar els seus germans». A més, va destacar la tasca que fan els pares a l'educar els seus fills. «Quantes mares, quans pares, juntament amb el pa de cada dia, tallat a la taula de casa, es parteixen el pit per criar els seus fills i criar-los bé», va indicar.

El pontífex va apuntar que aquests actes es poden realitzar gràcies a la força que troben els cristians, precisament, en l'eucaristia, «en el poder del senyor ressuscitat». El papa es va referir al miracle de la multiplicació dels pans i els peixos per explicar que «s'ha de passar sempre a través d'aquests dos petits gestos: oferir els pocs pans i peixos que tenim, rebre de les mans de Jesús el pa partit i distribuir-lo entre tots».

La festivitat de Corpus Christi, que aquest cap de setmana també se celebra a la diòcesi de Girona, va ser instituïda pel papa Urbà IV l'any 1264, després de l'anomenat «miracle de Bolsena». El 1263, el sacerdot bohemi Pere de Praga es dirigia a Roma quan es va aturar a la localitat de Bolsena per oficiar missa, però el capellà dubtava de la presència real de Jesús a l'eucaristia i va demanar a Déu una «senyal». Segons la tradició catòlica, unes gotes de sang van brollar de forma imprevista de l'hòstia consagrada i van caure sobre la tela que cobria l'altar. La relíquia es guarda a la catedral de Orvieto, al centre d'Itàlia.

Prem per veure més contingut per a tu