Segueix-nos a les xarxes socials:

Fina Puigdevall porta la seva cuina al Museu Nacional d'Art de Catalunya

La xef amb dues estrelles Michelin trasllada l'essència de la masia del restaurant Les Cols d'Olot a una carta basada en l'art romànic

Fina Puigdevall porta la seva cuina al Museu Nacional d'Art de Catalunyaddg

Fina Puigdevall, xef amb dues estrelles Michelin del restaurant Les Cols d'Olot, ha dissenyat una carta inspirada en les col·leccions romànica i modernista per al restaurant del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

L'execució i desenvolupament de la nova proposta gastronòmica la desenvoluparà Vilaplana, la marca especialitzada en esdeveniments i restauració d'alta gamma d'Eurest Catalunya, a través d'un equip de 15 persones formades, específicament, en la filosofia del Restaurant Les Cols d'Olot, és a dir, en la selecció del producte, el procés d'elaboració i en la cura de cadascun dels detalls de la presentació i servei.

Puigdevall ha realitzat un exercici d'interrelacions entre art i gastronomia a través del qual interpreta diverses de les obres exposades al Museu Nacional per crear aquests plats, essent fidel a la sobrietat i autenticitat de la seva cuina, que combina la tradició amb l'avantguarda.

La xef ha captat l'essència d'aquestes obres per traslladar-la a uns menús caracteritzats pel producte "no viatjat", arrelat al territori i al seu paisatge, de proximitat i d'estacionalitat, ha informat el MNAC en un comunicat.

D'aquesta manera, els colors, les formes i les línies del frontal de l'altar de la Seu d'Urgell, les pintures de l'absis de Santa Maria d'Àneu o una naveta de Besalú, entre d'altres, així com interiors sumptuosos de Josep Puig i Cadafalch i Antoni Gaudí, són la font d'inspiració d'aquesta proposta.

"L'art és present, tal i com ho és el paisatge, a la meva cuina; visc entre dues esglésies romàniques de la Vall de Bianya que sempre han estat font d'inspiració per a mi, així com les pictòriques catifes blanques que dibuixen els camps de fajol a finals d'estiu a la Garrotxa", ha comentat Puigdevall.

Amb una carta singular, creativa i d'alta qualitat, Vilaplana vol diferenciar la proposta gastronòmica del restaurant Òleum del Museu Nacional per tal d'incorporar-la a l'oferta d'indrets peculiars -també miradors- des dels quals gaudir de Barcelona i la seva gastronomia.

"Barcelona compta amb una àmplia oferta de restaurants d'alt nivell, també en hotels, i pensem que els museus són un lloc idoni on complementar l'oferta cultural i artística de la ciutat amb una proposta gastronòmica interessant. Que la xef sigui Fina Puigdevall va sorgir d'immediat, havien de ser ella i la seva cuina arrelada al paisatge i a la terra", explica Francesco Ferretti, director de Vilaplana.

Prem per veure més contingut per a tu