Segueix-nos a les xarxes socials:

Les amistats gironines del malaguanyat John Berger

L'escriptor britànic mort dilluns va col·laborar en diversos espectacles de la companyia de dansa Mal Pelo

Les amistats gironines del malaguanyat John Berger

El doll creatiu de John Berger va escampar també fruits a Girona, on l'escriptor britànic mort aquest dilluns va mantenir col·laboracions amb la companyia de dansa Mal Pelo, de Maria Muñoz i Pep Ramis.

Escriptor, assagista i crític d'art, considerat un dels més influents de la seva generació, Berger va guanyar el prestigiós premi Booker Prize l'any 1972 amb l'obra G, i va escriure Maneres de mirar, un text de referència bàsic per a la història de l'art.

En català hi ha diferents assajos de John Berger publicats a Edicions de 1984, entre ells D'A a X, punt de partida d'He visto caballos, l'espectacle que Mal Pelo va estrenar al festival Temporada Alta el 2008 per fer després estada al Lliure de Barcelona.

Els coreògrafs María Muñoz i Pep Ramis havien treballat ja anteriorment amb l'escriptor anglès, que va visitar el centre de creació L'Animal a l'Esquena que Mal Pelo té a Celrà per produir l'obra Testimoni de llops, que es va veure a la Sala Tallers de Barcelona.

Fruit d'aquestes col·laboracions són els CD Swimming horses i He visto caballos, que es poden consultar a biblioteques com la Carles Rahola de Girona.

L'amistat de Berger amb Muñoz i Ramis remunta al 2002 amb un altre muntatge, Atrás los ojos, un solo de dansa que Maria Muñoz va dissenyar a partir dels llibres del britànic Mirar i Páginas de herida.

Berger va participar el maig de 2008 en una presentació a la Llibreteria de Girona.

Prem per veure més contingut per a tu