Segueix-nos a les xarxes socials:

Temporada Alta vincula educació i art en un nou seminari

A Tempo se celebrarà a Girona del 10 al 12 de novembre amb la presència de diversos experts

La ciutat de Girona acollirà del 10 al 12 de novembre un seminari de formació en diversitat, arts i educació que tindrà lloc en el marc del festival Temporada Alta i que servirà de punt de trobada entre professionals d'aquests àmbits. Segons informa l'organització, la idea és que els artistes entrin en les aules i aportin la seva experiència, així com analitzar i aprofundir en el seu poder transformador i aplicar aquest potencial al procés educatiu.

La primera jornada serà oberta a tota mena de públic, mentre que les dues altres se centraran en tallers pràctics destinats a professionals de l'art i a mestres. El projecte, denominat A Tempo, s'emmarca en el festival Temporada Alta, que té lloc aquesta tardor a Girona, i compta amb la col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell.

El seminari comptarà amb figures de renom internacional com el professor d'Estudis Culturals i Mitjans de la Universitat de Califòrnia, Toby Miller, que oferirà la ponència inaugural. Aquest investigador és tota una eminència en el camp dels estudis culturals i les indústries creatives, amb un incís especial a la ciutadania cultural. Posteriorment hi haurà una presentació de projectes en funcionament a escoles i instituts de la província de Girona, formats per tàndems d'artistes i docents, que explicaran la seva experiència.

Les jornades també comptaran amb la filòsofa Marina Garcés, que parlarà sobre Educació i emancipació, davant d'una fila zero d'experts del món de les arts, l'educació i les polítiques culturals (Alfons Martinell, Àngels Margarit, Josep Ramon Llobet, Judit Vidiella, Mostafà Shaimi, Laia Serra, Ferran Cortés, Xavier Besalú, Carlos Almela i Laia Colell).

Dissabte 12 de novembre, començarà la part més pràctica del seminari (de pagament), orientada a la formació professional. Hi haurà tallers de dansa amb Cesc Gelabert, i amb Barbara Van Hoestenberghe i Lola Robles; una sessió plenària sobre intercanvis interculturals a través de les arts amb CharlotteSvendler; tallers d'improvisació i creació musical amb Oriol Ferré, i Quico Pugés; una proposta de Basket Beat, etc.

Prem per veure més contingut per a tu