Segueix-nos a les xarxes socials:

1.325 alumnes del Consorci realitzen pràctiques en establiments comercials

Els alumnes senten reforçada la seva autoconfiança gràcies a l'encoratjament que reben del personal dels comerços de proximitat

1.325 alumnes del Consorci realitzen pràctiques en establiments comercials

Un total de 1.325 alumnes dels cursos de català han fet pràctiques lingüístiques en comerços de proximitat de tot Catalunya, majoritàriament de cursos de català bàsic, durant l´any 2017. També s´ha posat en pràctica en els nivells elemental i intermedi, en què ja treballen aspectes escrits, però encara cal reforçar la pràctica oral.

Les pràctiques lingüístiques en espais reals, que impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística, permeten que els alumnes sentin reforçada la seva autoconfiança, gràcies a l´encoratjament que perceben per part del personal de l´establiment col·laborador. L´autoconfiança és la clau que els ajuda a modificar actituds lingüístiques preestablertes, com la vergonya que experimenten a l´hora d´iniciar converses en català amb interlocutors que ja en tenen fluïdesa i domini.

​Una iniciativa pionera

Les pràctiques lingüístiques són situacions comunicatives fora de l´aula, que ajuden a desenvolupar les competències orals en català i a guanyar confiança en el seu ús. Amb aquesta finalitat, el marc dels comerços garanteix un context de proximitat, on les interaccions comercials afavoreixen el reforç del vocabulari i l´ús repetit de determinades estructures lingüístiques.

​Acords amb més de 3.000 establiments

Durant l´any 2017, el Consorci per a la Normalització Lingüística ha establert acords amb 3.628 establiments de tot Catalunya que col·laboren en el programa Voluntariat per la llengua i hi ha organitzat milers de pràctiques lingüístiques.

Des que es va posar en marxa el VxL l´any 2003, els establiments col·laboradors han funcionat com a espais facilitadors de conversa en català vinculats especialment al programa de parelles lingüístiques, amb el compromís de mantenir l´atenció en llengua catalana amb els clients que s´expressin en català, encara que sigui amb dificultats. Des de llavors, diversos establiments han volgut formar part d'aquesta iniciativa.

Prem per veure més contingut per a tu