Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor l'artista Joan Paradís, considerat l'"enfant terrible" de la pintura empordanesa

El pintor té encara en vigància una rellevant exposició a la galeria Lola Ventós de Figueres

Mor l'artista Joan Paradís, considerat l'"enfant terrible" de la pintura empordanesaJORDI MITJÀ

L'artista Joan Paradís, considerat l'etern "enfant terrible" de la pintura empordanesa, però també "el més gran i bo dels pintors vius de l'Empordà", per consens de la crítica, ha mort avui als 77 anys d'edat, quan encara té vigent una rellevant exposició a la galeria Lola Ventós de Figueres.

Nascut el 1941, fill de la família que tenia l'empresa Fruites Paradís, va viure uns anys de felicitat despreocupada entre Empúries i Albons, recalant a l'hotelet familiar de Cal Gambo. Assistint a les classes de pintura de Ramon Reig, del seu primer mentor, va aprendre l'amor per l'ofici i la necessitat de convertir-se en un agut observador de tot el que l'envoltava.

Com ha escrit el crític Eudald Camps a les pàgines del Diari de Girona, "amb la maduresa, Paradís s'ha convertit en un mestre de la sensualitat pictòrica gràcies a la seva gestualitat fràgil però perspicaç i, sobretot, als successius substrats que, amb el pas dels temps, s'han acumulat a la seva mirada atenta".

L'exposició que es pot veure a la galeria Lola Ventós de Figueres s'intueix, segons Edudald Camps, "com un exercici destinat a fer balanç (qui sap si definitiu) d'una figura escàpola però, en el fons, genuïnament empordanesa".

Fa tot just unes setmanes que el mateix Paradís comentava a la galerista Lola Ventós: "El dibuix és fonamental, el primer que has d'aprendre és mirar durant molta estona el que t'envolta i llavors dibuixar ràpidament el que has après observant, un traç ràpid, fluid, amb força".

Prem per veure més contingut per a tu