Segueix-nos a les xarxes socials:

Es presenta el catàleg de l'exposició "Damià Escuder, totes les vides"

Lluïsa Faxedas dirigirà una taula rodona aquesta tarda (18 h) al Museu d'Història de Girona

Aquesta és l'última setmana que es podrà veure l'exposició "Damià Escuder, totes les vides" al Museu d'Història de Girona. Com a punt final a les activitats que s'han organitzat al voltant de la instal·lació, aquesta tarda (dimecres, 6 de març) es presentarà el catàleg de la mostra i es farà una taula rodona amb diversos amics de l'artista que coordinarà la comissària de l'exposició, M. Lluïsa Faxedas.

El debat, que començarà a les 18 h al Museu d'Història de Girona, comptarà amb la participació d'Enric Ansesa, Lluís Bosch Martí, Lluís Hereu i Octavi Malagelada i té com a objectiu conèixer una mica més la figura de Damià Escuder, artista prolífic, activista involucrat en nombroses causes humanitàries i moltes definicions més.

En el marc del mateix acte, es presentarà el llibre catàleg de l'exposició, que recull articles de Jaume Vidal, Narcís Selles, Jordi Sobrequés i M. Lluïsa Faxedas, editora dels textos i del catàleg. Igualment, el llibre aplega un recull de textos del propi Damià Escuder, alguns inèdits, que permeten entendre una mica més aquest personatge fascinant a través de les seves pròpies paraules.

Aquest és el primer volum d'una nova col·lecció encetada per l'Ajuntament de Girona, a través del Museu d'Història, que amb el títol genèric de "Llibres del Museu" recopilarà textos derivats d'exposicions temporals, catàlegs d'aquestes exposicions i llibres dedicats a analitzar diferents aspectes de la història i la cultura de Girona, amb una relació estreta amb el Museu i les activitats que programa, tant amb els seus espais temporals com amb els permanents.

"Damià Escuder, totes les vides" es va inaugurar el 26 d'octubre i es podrà veure fins a aquest diumenge, dia 10 de març. Amb aquesta exposició el Museu d'Història de Girona ha presentat les diferents vides, les obres i les accions d'un dels personatges més polifacètics i interessants de la Girona contemporània. A la mostra s'hi han pogut veure les seves obres artístiques i les fotografies que recullen moments de la seva trajectòria, al costat de relats d'accions i de retalls de vida que el convertiren en una veritable icona del seu temps i del seu espai.

Com a acte final de cloenda, el Museu ha organitzat un concert de música sufí, una de les místiques que practicava també Damià Escuder, el dissabte 9 de març, a 2/4 de 8 del vespre.

Prem per veure més contingut per a tu