Segueix-nos a les xarxes socials:

Es presenta a Barcelona el llibre sobre la recuperació de la Portalada de Ripoll

L'obra tracta també aspectes com l'origen del monument romànic, així com les tasques de conservació que s'hi han fet

L'Institut d'Estudis Catalans, a Barcelona, ha acollit aquesta setmana la presentació del llibre, La Portalada de Ripoll. Creació, conservació i recuperació. Es tracta d'una publicació que agrupa una vintena de treballs científics de diferents autors, que troben el seu origen en el simposi internacional homònim celebrat a Ripoll l'any 2013, i que ofereixen mirades diferents i complementaries sobre la portalada i sobre altres obres d'art relacionades amb ella des dels punts de vista de la historia de l'art medieval, la conservació-restauració i la recuperació del monument en el marc de la Catalunya contemporània.

La Portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll és un dels monuments romànics més importants de Catalunya i de tota Europa. Això s'ha traduït en una llarga sèrie de treballs científics, així com d'accions de conservació i restauració, que son testimonis del reconeixement dels seus valors patrimonials i fins i tot d'identitat.

La presentació, presidida per la presidenta dels Amics de l'Art Romànic, Francesca Español, va comptar amb la presència de l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell.

Prem per veure més contingut per a tu