Segueix-nos a les xarxes socials:

El festival Temporada Alta ultramarí també serà híbrid

A més d'espectacles en viu, inclourà formats en línia com els monòlegs per Zoom o l'audioguia per a supermercats ideada per CaboSanRoque

El festival Temporada Alta ultramarí també serà híbridmarc martí

El novè Temporada Alta a Iberoamèrica presentarà aquest mes de febrer divuit propostes a Buenos Aires, Lima i Montevideo i, com ja va passar amb la darrera edició del festival gironí, combinarà la programació presencial i en línia.

En aquesta edició híbrida, que arrenca avui i s'allargarà fins el dia 28, quatre companyies catalanes presenten per primera vegada els seus espectacles a ultramar sense viatjar-hi físicament.

Per una banda, el festival gironí repesca dos dels monòlegs emesos en directe a través de Zoom que més bona rebuda van tenir aquesta tardor: Informe para una academia, interpretat per Ivan Benet, i Psicosis de las 4:48, d'Anna Alarcón. Els dos intèrprets treballaran des d'aquí per al públic americà, que veurà el muntatge des de casa seva.

Per l'altra, també exporta una adaptació de dos formats vistos a Girona que es poden fer físicament tot i la crisi sanitària: Audioguia per a supermercats en temps de pandèmia de CaboSanRoque, dissenyat per a ser gaudit dins de qualsevol supermercat, i Se respira en un jardín como en un bosque, en què El Conde de Torrefiel proposa una trobada entre un actor i un sol espectador.

També el Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic, que enfronta autors argentins, catalans i balears s'adapta a la situació. Hi participen la semifinalista del torneig català, Lara Díez, amb el text Khwam Sukh Rodríguez i la guanyadora del Torneig de Dramatúrgia de les Balears amb el text Mami-Fera,Mar Pla, que han tingut el repte de traduir els textos al castellà i dirigir i assajar per videoconferència amb actors argentins que els representaran, de forma presencial, a la sala Timbre4 de Buenos Aires.

Conjuntament amb la programació catalana, aquest any Temporada Alta a Iberoamèrica programa divuit espectacles diferents, d'onze nacionalitats europees i llatinoamericanes, i oferirà més de cinquanta representacions a les tres capitals hispanoamericanes.

Teatre, dansa contemporània i experimental, creació contemporània, circ i noves dramatúrgies procedents principalment de Catalunya, Espanya, Xile, Colòmbia, França, Alemanya, Itàlia, a més de les tres nacionalitats amfitriones, són els ingredients principals d'una nova edició de la cita que busca establir ponts entre les dues dues bandes de l'oceà.

Prem per veure més contingut per a tu