Segueix-nos a les xarxes socials:

Les escoles de dansa ballen contra el tancament

Es concentren per denunciar la mort dels centres privats i reclamen poder treballar mentre part del col·lectiu continua sense poder obrir

Les escoles de dansa ballen contra el tancament

17

Les escoles de dansa gironines van sortir al carrer ahir per reclamar l'obertura dels seus centres, tancats des del gener i de moment, sense data d'obertura. Unes 450 persones vestides de negre van omplir la plaça 1 d'octubre de Girona per demanar solucions per al sector, que afronta el tercer tancament en nou mesos i assegura que «no pot més».

A les 11 del matí, els assistents van començar a situar-se separats, ocupant tota l'esplanada i les grades de la plaça. Tot seguit, es va prosseguir a la lectura del manifest, on a més de denunciar la mort dels centres privats de dansa, la inviabilitat de mantenir classes virtuals i la importància de la dansa per la salut física i mental, van demanar la dimissió del conseller d'Educació, per «negar que les escoles privades de dansa formin part de l'educació d'infants i joves».

També va reclamar ajudes «dignes i directes» per al sector i la reobertura de tots els centres de dansa, autoritzats o no pel Departament d'Educació.

Després del manifest, van protestar de la millor manera que saben: ballant. Amb el rèquiem de música de fons, els ballarins van interpretar la protesta al ritme d'urbana, dansa clàssica i dansa espanyola. Per tancar l'acte, van deixar flors i consignes en una tomba que simbolitzava la mort del sector de la dansa.

La mobilització es va dur a terme simultàniament a les quatre capitals catalanes.

Prem per veure més contingut per a tu