Segueix-nos a les xarxes socials:

Recuperen els textos de Kavafis parlant de la seva poesia

Cal·lígraf reuneix a «Reflexions i poemes d'un jove artista» material inèdit en català del poeta grec

Recuperen els textos de Kavafis parlant de la seva poesiadiari de girona

Edicions Cal·lígraf publica per primera vegada en català textos inèdits d'un dels grans autors grecs, Konstantinos P. Kavafis (1863-1933) parlant de la seva poesia, però també de la seva actitud ètica i moral davant dels reptes que li plantejava la seva societat i la mateixa condició de poeta. Reflexions i poemes d'un jove artista, amb introducció, traducció i notes de l'helenista empordanès Eusebi Ayensa, compila un conjunt de textos en prosa i una cinquantena de poemes de Kavafis -bona part, inèdits en català- que aporten llum sobre l'obra del poeta alexandrí.

I és que fins fa pocs anys, la poc transparent gestió del llegat d'un dels grans poetes del segle XX ha dificultat conèixer-lo a fons.

Entre els diferents apartats del llibre hi ha la correspondència que compartia amb el seu germà John, el primer traductor dels seus poemes a l'anglès, amb aclariments sobre alguns dels versos o trenta-sis notes sobre poètica i moral, una «mena de bíblia del poeta, ja que hi desplega els principis estètics, ètics, socials i artístics que cristal·litzaran en molts dels seus poemes», explica Ayensa a la introducció.

Prem per veure més contingut per a tu