Diari de Girona

Diari de Girona

Mor el dramaturg i director teatral Joan Ollé als 66 anys

Gran figura de l’escena, va haver de deixar la docència per acusacions d’assetjament sexual i abús de poder

Joan Ollé. | ALEJANDRO GARCÍA /EFE

L’actor, dramaturg i director teatral Joan Ollé va morir aquest dimarts de forma sobtada als 66 anys a causa d’un infart. Destacada figura del teatre català des de la dècada dels 70, Ollé va ser fundador de la companyia Dagoll Dagom, membre directiu del Teatre Lliure i va portar els seus espectacles per tots els escenaris nacionals, de Mèrida al Grec, passant pel Liceu, el TNC o Temporada Alta.

Entre les seves moltes direccions d’escena hi ha No hablaré en clase, a finals dels setanta; Así que pasen cinco años de Lorca; Víctor o els nens al poder, una versió teatral de Soldados de Salamina de Javier Cercas i diverses adaptacions de La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda.

El director i dramaturg es va veure embolicat en un presumpte escàndol d’assetjament sexual i abús de poder a l’Institut del Teatre pel qual va ser apartat de la docència el febrer del 2021, unes acusacions que Ollé va rebutjar i qualificar de «linxament injustificat».

Aquestes acusacions, que van implicar el final precipitat de la seva tasca com a professor a l’Institut del Teatre, van ser arxivades per la justícia.

A més de la seva tasca teatral i com a docent, Ollé també va fer col·laboracions a mitjans de comunicació, va presentar amb Joan Barril L’illa del tresor del Canal 33 i va col·laborar al programa de ràdio El Cafè de la República, també amb Barril.

La seva darrera aparició pública va ser al novembre de l’any passat, per presentar el projecte d’un petit espai d’assaig i exhibició al carrer Canuda i defensar el seu comportament a les aules.

Compartir l'article

stats